KESK, tüm Türkiye’de yapılan oturma eylemleriyle toplu iş sözleşmesi hakkını gasp etme tutumuna karşı uyarı grevi çağrısını bir kez daha yineledi.

Ankara’daki eylem Mithatpaşa Köprüsü altında başladı. Burada toplanan KESK’liler Yüksel Caddesine yürüdüler. Burada Genel Başkan Sami EVREN bir açıklama yaptı. Açıklamadan sonra oturma eylemi gerçekleştirildi.

Evren’in açıklaması şöyle: “Kamu emekçilerinin bugün buraya toplanmasının nedeni bildiğimiz gibi KESK’in konu mankeni olmayı reddettiği toplu görüşmelere ilişkin tutumumuzu açıklamak ve önümüzdeki süreçte KESK olarak neler yapacağımızı kamuoyuna duyurmak. KESK toplu sözleşme sürecini bir toplumsal sözleşme süreci olarak algılamak gerektiğini vurgulamış, yüzdelik zamlar yerine emekçilerin sorunlarını çözecek köklü tedbirler talep etmiş, ancak toplu görüşmeler % 2 olsun, % 3 olsun sohbetine dönüşmüştür. Toplu görüşme süreci haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Toplu görüşmeler tam bir fiyaskoya dönüşmüştür. Bu fiyasko ortamında KESK olarak 2 milyon kamu emekçisinin iradesini toplu görüşme masasına terk etmedik. Kamu emekçileri için, yoksullar için, emekliler için, işsizler için hiçbir kazanımın elde edilemeyeceği baştan belli olan toplu görüşme oyununda figuran olmadık. Haklılığımız toplu görüşmelerde gelinen noktada kanıtlanmıştır.”

Evren konuşmasında, tüm kamu emekçilerini haklarını savunabilmeleri için KESK’e üye olmaya davet etti.