Mahle Mopisan patronundan işçiye rüşvet.

Mahle Mopisan’da İşveren-Taşeron Sendika İşbirliğinin Yeni Versiyonu:

“İŞÇİYE RÜŞVET”

İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet yürüten Alman sermayeli Mahle Mopisan Yedek Parça Sanayi ve Ticaret AŞ işyerinde çalışan işçiler, anayasal haklarını kullanarak Sendikamızda örgütlendiler.

Ve ardı sıra işçilerin sendikal örgütlenme ve sendikal tercihine tahammül edemeyen işverenlik ve onların taşeronu Türk Metal işbirliği ile bir dizi baskı, tehdit ve işten atılmalarla örgütlülüğümüz engellenmeye çalışıldı.

Bugüne kadar kölelik koşullarında çalışan, bırakın yemek saatlerini çay molaları ve tuvalet giriş ve çıkışları dahi kontrol altında tutulan ve normal çalışma saatlerinin üzerinde bir yarış halinde çalıştırılarak daha fazla üretmeye zorlanan işçiler, tatile gönderiliyor…

Tam da işyerinde sendikal örgütlülüğün tartışıldığı bugünlerde;

İşverenlik tarafından ilan tahtasına asılan bildiri ile 09-11 Nisan 2010 tarihleri arasında 3 günlük “idari tatil” ilan edildi.

Mahle Mopisan işçileri, işverenlik ve taşeron sendika işbirliği ile mülkiyeti

Türk Metal Sendikası’na ait 5 yıldızlı Büyük Anadolu Didim Resort Hotel’de; “tatil” rüşveti ile susturulmaya çalışılıyor.

Basına ve kamuoyuna…

Mahle Mopisan işyerinde çalışan işçilerin sendikamıza üye olduğunu duyan işverenlik, işçilerin Anayasal hakları olan sendikalaşma haklarını ellerinden almak için peş peşe yöntemler kullanarak bildik baskılara başladı. Bugüne kadar uygulanan baskılar;

Öncelikle işçiler, Sendikamızdan istifaya ikna edilmeye çalışıldı. İstifa etmedikleri takdirde işten çıkarılmakla tehdit edildiler. Ve ardı sıra 4 üyemizin işine son verildi.

İşten çıkarmaların da işçilerin kararlılığını geri çevirmediği ortaya çıkınca, bu kez işverenlerle omuz omuza yürüyen taşeron Türk Metal Sendikası ve noter fabrikaya çağrıldı. İşverenlik; “Sendika istiyorsanız onu da biz getiririz” yöntemini denedi. İşçiler, bu taşeron sendikaya üye olmaları için zorlandı. Buna rağmen işveren taşeron sendikaya yeterli üyelik sağlayamadı.

Ardı sıra; işyerinde çalışan beyaz yakalılar bu sendikaya üye yapıldı. Müdür yardımcıları, vardiya amirleri, muhasebe, büro personeli, mühendisler işyerine gelen noter vasıtasıyla taşeron sendikaya üye yapıldı. Tüm bunlara rağmen yine yeterli çoğunluk sağlanamadı.

Son çare olarak; Mahle Mopisan işyerinin İzmir’deki bu fabrikası ile yasal bağı olmayan ancak aynı işverene ait Konya’daki fabrikasında çalışan 100 dolayında işçi, kağıt üzerinde İzmir fabrikasında çalışıyormuş gibi gösterildi, bu işçiler zorla Türk Metal’e üye yapıldı.

Bu kadar baskı, tehdit, hile ve hurda ile taşeron sendikaya yapılan üyelikler, işverenin listeleri hazırlaması ve vakit geçirmeden Çalışma Bakanlığı’na göndermesi sonucunda Bakanlık da bu uygulamayı bilmesine karşın işyerindeki çoğunluğu kağıt üzerinde taşeron sendikaya verdi.

Oysaki Sendikamız, işyeri için Bakanlığa yetki başvurusunu taşeron sendikadan önce yapmıştır. Şimdi yapılan hileler, sahtekarlıklar yetki mahkemesinde ortaya çıkacaktır.

Nasıl bir ilişkidir bu işçiler zorla üye yapılıyor, işbirliği ile işletme tatil ediliyor, bu çıkar ilişkisinin boyutunu bizler biliyoruz.

Biz bu senaryoyu neredeyse bugüne kadar örgütlenmeye çalıştığımız hemen hemen tüm işyerlerinde yaşıyoruz. “Baskı-işten çıkarma-taşeron sendikaya üye olmaya zorlama” vb.

Biz işverenlere rağmen, onların taşeronu sendikaya rağmen örgütleniyoruz.

İşçiler; metal işçilerinin umudu olan Birleşik Metal-İş’i tercih ediyor.

BİRLEŞİK METAL-İŞ SENDİKASI

Genel Yönetim Kurulu