Türkiye Sivil Havacılık Sendikası; Hava-İş, geçtiğimiz Cumartesi ( 12 Ağustos 2006 Cumartesi ) günü pilot ve kabin görevlilerine 17 Ağustos 2006 tarihinden sonra herhangi bir gün kendilerine yönelik baskıları protesto etmek için sendika üyelerinin toplu bir şekilde “kendilerini uçuşa elverişli hissetmeme” haklarını kullanacağını basına ve kamuoyuna bildirdi.Eylemin nedeni “kural ihlallerinin ısrarla devam ettirilmesi. Mesleğimizin önemi ve üretim içindeki rolümüzün küçümsenmesi. Limitlerde uçuş planlanarak biriken yorgunlukla uçuş emniyetinin riske atılması olarak açıklandı. Sendika Genel Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre; uçucu ekip olarak adlandırılan ve kabin görevlileri ile pilotlardan oluşan işçilerin sivil havacılık kurallarından doğan ve pilot ve kabin görevlilerinin aşırı yorgunluk ve hukuki sorumlulukları ile ilgili “kendilerini uçuşa elverişli hissetmeme” haklarını sendika üyeleri 17 Ağustos sonrası herhangi bir gün kullanacaklar.

Eylem kararı sendikanın üyeleri ile yaptığı geniş katılımlı toplantılar sonrasında alındığı belirtildi. Sendika eylemin yapılacağı tarihi, yapılacağı gün ve ilk uçuş saatleri itibariyle kamuoyuna bildireceğini açıkladı.

Yapılan geniş katılımlı toplantıların Türk Hava Yolları yönetimince duyulması üzerine THY Genel Müdürü Temel Kotil geçen hafta Perşembe ( 10 Ağustos 2006 ) günü İstanbul Bakırköy’de bulunan Hava-İş Sendikası Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Sendika ile THY yönetimi arasında yapılan görüşmelerde Hava-İş’in eylem kararında herhangi bir değişiklik olmadı.

Aşağıda Hava-İş tarafından üyelerine gönderilen konu ile ilgili bültenin tam metnini veriyoruz.

12.08.2006 2006-10

Değerli uçucu ekip üyelerimiz;

Sendikamızın 4 Ağustos, 8 Ağustos tarihleri arasında uçuş işletme kafeteryasında sizlerle yaptığı toplantılardaİşverence;

1- Kural ihlallerinin ısrarla sürdürülmesi,

2- Mesleğimizin önemi ve üretim içindeki rolümüzün küçümsenmesi,

3- Limitlerde uçuş planlanarak biriken yorgunlukla uçuş emniyetinin riske atılması,

4- Sosyal hayatımızı düzenlediğimiz boş günlerimizin bile elimizden alınmaya çalışılması

5- Ve en önemlisi kuralları uyguladık diye paramızın kesilmesi ve idari cezaların artarak sürdürülmesi

Konularında İŞVERENLE YAPILAN GÖRÜŞMELERDE BİR SONUÇ ALINAMAMASI, EN SON TOPLANTIDA ORTAYA KONULAN CİDDİYETSİZ VE TOPLUMU HİÇE SAYAN TAVIRLARA KARŞIBİRLİKTE ORTAK BİR TAVIR KONULMASINDAN BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOLU KALMADIĞINI BELİRTMİŞTİK.

Kurullarımızın 11 Ağustos Cuma günü yaptığı toplantıda bu konuda değerlendirilmiştir. Bu noktada Uçucu ekiplerin;

A- İCAO ANNEX 6, Amaç ve Kapsam 1.1 ve Tanımlar Bölümü 2.2.3 Maddeleri

B- EU ANNEX III OPS1 SUB PART Q OPS 1.1090 Amaç ve Kapsam Bölümü 4, 4.1 Maddesi

C- 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanununun 100 ve 101. Maddeleri

D- Ulusal Talimat SHT 6A-50 Genel Hususlar Bölümü 12.,26.ve 27. Maddeleri,

E- FOM ve CCM’de yer alan 07-029 Ortaklık Talimatının Genel Hususlar Bölümü 8. Maddesi ve 22. Maddeleri Hükümlerine dayanarak;

“İHLALLERİN UÇUCU EKİPLERE YÜKLEDİĞİ HUKUKİ SORUMLULUK VE YORGUNLUK DOLAYISIYLA, UÇUŞ EMNİYETİNİ KORUMAK YÖNÜNDEN 1 GÜN KENDİLERİNİ UÇUŞA ELVERİŞLİ HİSSETMEME HAKLARINI KULLANMALARI” yönünde, işlem yapmaları kararı alınmıştır.

BU KARAR, 17 AĞUSTOS 2006 TARİHİNDEN SONRAKİ, HERHANGİ BİR GÜN UYGULANABİLECEKTİR. UYGULAMA TARİHİ, UYGULAMANIN YAPILACAĞI GÜN, İLK UÇUŞ GÖREV SAATLERİ İTİBARIYLA AÇIKLANACAKTIR.

Ayrıca bildiğiniz gibi Sayın Genel Müdür Temel Kotil 10 Ağustos Perşembe günü Sendika Genel Merkezimizi ziyaret etmiş ve bu ziyarette bu konulardaki acil taleplerimiz yazılı olarak kendisine iletilmiş, somut ve en kısa sürede çözüm bulunması talep edilmiştir. Ancak THY Yönetiminin bu güne kadar bilinen tavırları ve yönetim anlayışları göz önüne alındığında bu konuda bir bekleme içine girmemizin ne kadar doğru olacağının yorumunu da sizlere bırakıyoruz. Bildiğiniz gibi kendileri PİKNİK düzenlemekle meşguldür.

Tüm uçucu ekipler 17 Ağustos gününden sonraki herhangi bir gün için verilen bu karara birlikte sahip çıkmalı, mesleğinin, üretimdeki ve uçuş emniyetindeki rolünün ne anlama geldiğini bir kez olsun ortaya koymalıdır. Kararımızın hayırlı olmasını diler, birlikle ve birlikte başaracağımıza inancımızın tam olduğunu bir kez daha belirtiliriz. Saygılarımızla.

HAVA-IŞ GENEL MERKEZ YÖNETIM KURULU