herkese_saglik_2Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu (HSGGP), yarın (10 Temmuz Cuma) ‘İstihdam Büroları’ adı altında yasalaştırılan işçi kiralama uygulaması ile bütün çalışma alanlarının Tuzla’ya benzeteleceğini, daha bugünden buna dur demek için Kadıköy İskele Meydanı’nda bileşenlerinin ve emekçilerin katılacağı kitlesel bir açıklama gerçekleştirecek.

Platform’un çağrısı şöyle:
“Tuzla tersanelerinde işçi cinayetleri durmuyor, Hükümet her yeri Tuzla Tersane cehennemine çevirecek tasarılara imza atıyor!

Tuzla Tersaneleri’nde 8 Temmuz Çarşamba günü yaşanan patlamada bir işçi hayatını kaybetmiş, bu son ölümle birlikte ölen işçi sayısı 127’ya yükselmiştir.

Yıllardır kaygılarımızı, taleplerimizi dile getirmemize, yetkilileri ciddi önlemler almaya davet etmemize rağmen ne yazık ki Tuzla Tersaneleri’nde iş cinayetlerine izin verilmektedir. Üstüne üstlük Hükümet bütün çalışma alanlarını Tuzla Cehennemi’ne benzetecek uygulamalara imza atmayı da sürdürmektedir. Bunun son örneği İstihdam Büroları adı altında gündeme getirilen işçi kiralama uygulaması olmuştur.

Bizler, Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu olarak, işçilerin canını, güvenliğini hiçe sayan bu uygulamalara hayır diyoruz!

Tuzla Tersaneleri’nde yaşanan iş cinayetlerini, çalışma hayatını olumsuz etkileyen, kaza ve ölümlere davetiye çıkaracak olan kiralık işçi çalıştırma uygulamasını, işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin taşeron firmalara emanet edilmesini, dolayısıyla işçilerin canının, güvenliğinin piyasa rekabetine terk edilmesini protesto etmek için 10 Temmuz 2009 Cuma günü 17.30’da Kadıköy İskelesi Önü’nde buluşup bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz.”

herkese_saglik

Tarih: 10 Temmuz 2009 Cuma
Saat: 17.30

Yer: Kadıköy İskelesi Önü