SOSYAL-İŞ, direnişteki TEKEL işçileri için örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde bildiri okudu.

Bildirinin tam metni;

HEPİMİZ TEKEL İŞÇİSİYİZ!

TEKEL işçilerinin mücadelesi, bugün itibariyle 25. gününe girmiş bulunuyor. Yiğit TEKEL işçileri, işlerine, ekmeklerine ve geleceklerine göz dikenlere karşı, yağmur, çamur, soğuk demeden Türkiye’nin dört bir tarafında 25 gündür direnişteler. TEKEL işçilerinin bu mücadelesi yalnız kendilerinin değil, Türkiye İşçi Sınıfının onurudur, gururudur, övünç kaynağıdır!

Arkadaşlar;

TEKEL işçileri, kapatılmak istenen işyerlerinden diğer kurumlara, hak kaybına uğramadan geçiş yapmak için direniyor. TEKEL işçileri, on yıllardır yürütülen sendikal mücadeleyle kazandıkları haklarını korumak için direniyor. TEKEL işçileri, kölelik koşullarında çalışma şartlarına karşı direniyor. TEKEL işçileri, sendikasızlaştırmaya, güvencesiz çalışmaya karşı direniyor. TEKEL işçileri, hepimiz için, hepimizin ekmeği için direniyor!

Arkadaşlar;

Hükümet ve sermaye kol kola girmiş, tüm işçi ve emekçilerin ellerinden haklarını almak için canla başla çalışıyor. Kriz bahanesiyle binlerce işçi işten çıkarılırken, şirketlerin karları artmaya devam ediyor. AKP hükümeti ise bir yandan pembe tablolar çizerken diğer yandan iğneden ipliğe yaptığı zamlarla emekçilerin yaşamını daha da zorlaştırıyor. Bu uygulamalara karşı çıkan emek ve demokrasi güçleri ise tehditle, şiddetle, baskılarla susturulmaya çalışılıyor. İstanbul itfaiye işçileri sendikalaştıkları için işten atılıyor, eczacılar örgütsüzleştirilmeye çalışılıyor, Nakliyat-İş ve KESK örneklerinde olduğu gibi sendikalara baskın düzenlenerek yöneticileri tutuklanıyor.

Bizler biliyoruz ki, bu saldırıları boşa çıkarmanın ve haklarımızı korumanın tek yolu işçi ve emekçilerin birleşik mücadelesidir. Bu nedenle, yiğit TEKEL işçilerinin, İtfaiye işçilerinin, Sinter Metal işçilerinin, Kent AŞ işçilerinin hepimiz için yürüttüğü onurlu mücadeleyi mücadelemiz bilmek, boynumuzun borcudur! Selam olsun, Ankara’nın soğuğunda kışı bahara çeviren TEKEL işçilerinin mücadelesine. Selam olsun hakları için mücadele eden tüm emekçilere…

YAŞASIN TEKEL İŞÇİLERİNİN ONURLU MÜCADELESİ

YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI VE SINIF KARDEŞLİĞİ

SOSYAL-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU