İtfaiye işçilerinin İstanbul-Saraçhane Parkı’nda kurdukları Demokrasi Çadırı bu sabah saatlerinde (09.01.10) saldırıya uğradı. Yaşanan bu saldırıyı protesto etmek için İtfaiye işçileri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasına ilerici-devrimci sendika ve kurumlar destek verdi.

Saat 13.00’da başlayan basın açıklamasında Belediye-İş 5 Nolu Şube Başkanı Nihat Altaş konuştu. Açıklamasında dün gece Edirnekapı’da zabıtaların toplantı yaptıktan sonra Çevik Kuvvet ve Zabıta araçlarıyla Saraçhane Parkı’na geldiklerini ve buradaki işçilere saldırdıklarını belirtti. Yaklaşık 200 kişilik güruhun işçilere saldırmakla yetinmediğini çadırı da falçatayla parçaladıklarını belirtti. Ayrıca saldırganların biber gazı da kullandıklarını ekledi.

Provakatörlerin peşini bırakmayacağız!
4 işçinin yaralandığı saldırının ardından işçiler karakola gidip avukatları nezaretinde ifade verdiler. Ardından savcılığa suç duyurusunda bulundular. Ayrıca olay esnasında saldırganlardan biri cep telefonunu düşürmüş ve bu telefonun sabah 05.00 civarında Bakırköy Zabıta gibi çeşitli zabıtalar tarafından aranmış olduğu bildirildi. Yaşanan olayların açığa çıkıp sorumluların cezalandırılması için telefondaki bilgilerden yararlanılacağı ve kamuoyuna açıklanacağı Şube Başkanı Nihat Altaş tarafından vurgulandı.
“Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!”, “Direne direne kazanacağız!”, “İtfaiye işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Tekel-İtfaiye omuz omuza” sloganlarının atıldığı basın açıklaması sonlanırken bir eylem duyurusu daha yapıldı.

Belediye-İş önümüzdeki Pazartesi İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde, Belediye Meclisi’nin toplanacağı gün bir basın açıklaması düzenleyip yaşananları ve taşeronlaştırmayı bir kez daha teşhir edeceğini açıkladı.

İtfaiye işçilerine saldırı protesto edildi!