TEKEL işçilerine destek vermek için İstanbul’da bir araya gelen Türk-İş üyesi binlerce işçi Mecidiyeköy’de bulunan AKP İlçe Başkanlığına yürüdü. 8 Ocak Cuma günü sabah iş bırakarak TEKEL işçilerine destek veren işçiler akşam saat 17.30’da Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplandı.

Türk-İş üyesi işçiler “Tekel, Demiryolu, İtfaiye emekçilerine yapılan insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz” yazılı pankartla yürüdü. İşçiler yürüyüş esnasında sık sık “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Genel grev genel direniş”, “İtfaiye işçisi satılık değil”, “İtfaiye yatmadı, vatandaşı satmadı” sloganlarını attı. İşten Atmak Yasaklansın Platformu ve birçok emek örgütünün de katıldığı eylemde yol trafiğe kapatıldı.

AKP binası önünde açıklama yapan Türk-İş 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, “TEKEL, itfaiye, Kent Ulaşım, Esenyurt Belediyesi ve şeker işçilerinin yanındayız. Yüreklerimizi yüreklerinin yanına koymaya devam edeceğiz.” Büyükkucak işçilere güvenli, kadrolu ve sendikalı çalışma hakkı istedi. İşçiler basın açıklamasında mücadeleden ölmek var dönmek yok diyerek kararlılıklarını bir kez daha belirttiler.

"İşten Atmak Yasaklansın Platformu” TEKEL işçileri için iş bırakan işçilerle yürüdü

"İşten Atmak Yasaklansın Platformu” TEKEL işçileri için iş bırakan işçilerle yürüdü