Bilindiği gibi 4+4+4 yasa teklifi meclise öneri olarak sunulmuş kamuoyunda büyük bir tepki ile karşılaşılınca, yasa teklifi meclisteki ilgili alt komisyona gönderilmişti. Ardından kamuoyunun komisyonun tepki alan bazı maddeleri değiştirilmiş, fakat teklifin içerdiği sorunlar ortadan kaldırılmamıştır. Kesintisiz eğitim adı altında eğitim sisteminde uygulanmak istenen 4+4+4 sistemine karşı yarın (03.03.21012) KESK’in çağrısıyla Eğitim-Sen, Ankara ve İstanbulda AKP il binalarına yürüyüş düzenleyecek.

Eğitim emekçileri, Ankara ve İstanbulda eylemde!

Eğitim sisteminde yapılması öngörülen değişikliğe karşı yarın (03.03.2012) eğitim emekçileri sokaklarda, alanlarda olacak.

Eğitim emekçileri, Ankara’da yapılacak olan yürüyüş için yarın (03.03.2012) saat 14.00’da Sakarya Caddesi’nde toplanarak buradan AKP il binası önüne yürüyecek.

İstanbul’da yapılacak yürüyüş için ise eğitim emekçileri saat 13.30’da Şişli’de Cevahir AVM önünde toplanarak AKP il binası önüne yürüyecek.

Yapılan düzenleme ile eğitimde daha ciddi sorunları beraberinde getireceği açıktır. 4+4+4 sistemi ile, eğitim tamamen paralı hale getirilerek eğitimin ticarileştirilmesi ve piyasalaştırılması sağlanacaktır. Cinsiyet eşitsizliği daha da körüklenerek kız çocuklarının zaten zar zor aldığı eğitim tamamen ortadan kaldırılacak, kız çocukları eğitimin dışına itilecektir. Çocuklar ucuz işgücü olarak sermaye sahiplerine (patronlara) peşkeş çekilerek, çocuk emeği sömürüsü daha da artacaktır.

Bizler de Birlik Dayanışma Hareketi (BDH) olarak eğitim sisteminde öngörülen, 4+4+4  yasa teklifinin tamamen geri çekilmesini talep ediyor ve  eğitim emekçilerini mücadelerin de destekliyoruz.