20080908_oneylulTürkiye Komünist Partisi’nin 88. yıldönümü, Cağaloğlu’nda bulunan Türk Tabipler Birliği’nin toplantı salonunda coşkuyla kutlandı. Ürün Sosyalist Dergi tarafından düzenlenen etkinlik, 88 yıllık şanlı tarihin sayfalarında şehit düşenler olmak üzere, devrim ve sosyalizm davasında yitirdiklerimiz için; tüm devrim şehitleri için saygı duruşu ve Enternasyonal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yaşamının her anını işçi sınıfının devrimci mücadelesine adamış, TKP emektarı, TKP ile yaşıt Bekir Karayel yaptı.

Açılış konuşmasının ardından, 88. yılında TKP’nin anlam ve önemi üzerine bir dizi konuşma yapıldı. Değişik toplumsal kesimlerden ve farklı meslek gruplarından insanlar neden TKP, neden sosyalist mücadele sorularına cevap verdi. Konuşmaların ardından kısa bir ara verildi.

Etkinlikte, TKP tarihini anlatan bir film gösterimi ve şiir dinletisi gerçekleştirilirken, “Deli ya da Veli” adlı bir skeç de sahnelendi. Film gösterimi ve skeç salondaki herkese duygulu anlar yaşattı. Skecin ardından Eski Birlik Dayanışma Hareketi emekçilerinden İlkin Manya, TKP için yazdığı “Sen” isimli şiirini seslendirdi. Manya’nın okuduğu şiirin ardından sazıyla birlikte çaldığı ezgiler ise tüm salon tarafından birlikte söylendi. Yurt dışından ve ülkenin çeşitli yerlerinden gelen mesajların okunduğu etkinlik, Grup Güneşli Dünya’nın müzik dinletisiyle devam etti. Farklı dillerden halk türkülerini, marşlarımızı ve şarkılarımızı söyleyen grubun ezgileriyle halaylar da çekildi. Kutlama hep bir ağızdan okunan TKP marşı ile son buldu.