Bergama’da eğitim emekçilerine karşı yürütülen soruşturma “kampanyası” gün geçtikçe büyüyor. Bir, üç derken bugün itibari ile sayısı on ikiye çıktı, soruşturmaların. (Ne hikmetse bu öğretmenlerin ortak özellikleri EĞİTİM-SEN’ de örgütlü olmaları)

Okullara gelen müfettişler ve okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilere soruşturma açılan öğretmenler hakkında suçlayıcı sorular soruyorlar. Bununla da yetinmeyip öğretmenlerin suçlu olduğu yönünde ifade almak için psikolojik baskı yapıyorlar. Bu durum okullarda huzursuzluk yaratarak eğitim öğretim sürecinin aksamasına neden oluyor.

Soruşturma açılan öğretmenlere yöneltilen suçlamalar hep aynı içeriğe sahip. İşte yöneltilen suçlamalar.

  • Parti propagandası yaparak, örgüt liderlerini yüceltmek.
  • Siyasi, ideolojik konuşmalar yaparak öğrencileri etkilemek.
  • Doğaüstü olayları ret ederek(!) din derslerinde Materyalizm’den bahsetmek.
  • Evrensel gazetesini sınıfa getirerek, öğrencileri abone etmek.
  • Siyasi örgütlerin toplantısına katılmak.
  • Eylem günleri sevk alarak, eğitim öğretimi aksatmak ve öğrencilere sevk alış nedenini bildirmek.
  • Askerliği özgürlüğü kısıtlayıcı bir eylem olarak tanımlamak

İşte Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlere yönelttiği tek tip, asılsız hatta komik suçlamalar. Bu sorular tamamen maddi temelden yoksun olmakla birlikte öğretmenler üzerinde toplumsal baskı oluşturmaya yöneliktir. Sağlıksız bir şekilde ve kendi faşizan yöntemlerine bile uygun olmayan bir şekilde yürütülen soruşturmalar eğitim emekçilerinin örgütlülüğünü kırmaya yönelik kasıtlı bir girişimdir.

Eğitim-Sen karşı eyleme geçiyor
Eğitim-Sen Bergama Şubesi ise saldırılar karşısında çalışmalarını ısrarla sürdürürken, konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacak. Eğitim-Sen’liler, Bergama’da 24 Eylül Çarşamba günü, genel merkezlerinin de katılacağı bir basın açıklaması düzenleyecek. Basın açıklamasından sonra saldırılara yönelik olarak bir eylem takvimi oluşturacaklar.

Bu durum burjuvazinin emekçilere karşı ne kadar acımasız olduğunun bir kez daha göstergesidir. Bu saldırılar yalnızca örgütlü bir duruş sergilenerek ve birlikte mücadele ederek aşılacaktır. Birlik Dayanışma Hareketi olarak Bergamalı eğitim emekçilerinin yanında olduğumuzu belirtiyor, bu anti-demokratik uygulamaların derhal son bulmasını talep ediyoruz.

Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!