Dün (24.09.2008) Bergama’da Eğitim-Sen üyelerine karşı başlatılan soruşturmaları kamuoyuna duyurmak ve soruşturmalar karşında asla yılgınlığa düşülmeyeceğini haykırmak için, saat 16.30’da Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde KILIÇ ve MYK üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında eğitim emekçilerinin yanı sıra EMEP, ÖDP, CHP, Barış ve Demokrasi Partisi, PSAKD Bergama Şubesi ve TÜM-İGD katıldı.

Bergama Eğitim-Sen önünden başlayan yürüyüş yarım saatlik yol kapatma ve oturma eylemiyle devam ederken “Soruşturmalar bizi yıldıramaz!”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Baskılar bizi yıldıramaz!”, “Direne direne kazanacağız!”, ‘Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Bergama halkı da öğretmenlerine alkışlarıyla sahip çıktı.

Soruşturma, sürgün ve cezalandırmalara karşı bugüne kadar sürdürdürülen örgütsel ve hukuksal mücadelenin bundan sonrada aynı kararlılıkla süreceği bir kez daha hatırlatılarak, basın açıklaması saat 17.30 da sloganlarla son buldu.

Soruşturmalar, baskılar bizleri yıldıramaz!
Faşizme karşı omuz omuza!