Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde TADAL şirketine bağlı yemekhane işçilerinin uzun süredir maaşlarının ödenmemesi, bazı işçilerin işten çıkarılması ve kıdem tazminatlarının verilmemesi üzerine işçilerin yaşadıkları sıkıntılara son vermek için dün (25.09.2008) Cebeci kampüsü öğrencileri yemekhane boykotuna başladılar. Öğrencilerin işçilerle bu anlamlı dayanışmasına öğretim görevlilerinden de destek geldi.

İşçilerin haklarını gasp eden TADAL firmasının emek düşmanlığı bununla bitmiyor. Daha önce yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan taşeron firma üniversite yönetimi ile olan yakın işbirliğinden dolayı ihaleyi tekrar almıştı.

Tüm bunlardan en çok zararı gören yemekhane işçileri ve öğrenciler ise bu konuyla ilgili daha önce de ortak eylemliliklerde bulunmuşlardı.

Yapılan boykota büyük katılım sağlanırken yemekhaneden sadece Prof. Dr. Pars Esin’nin yemek yediği, bununla da yetinmeyen Esin’in boykot katılımcılarıyla tartıştığı öğrenildi. Emekçi ve öğrenciler ise haklarını alana kadar boykota devam edeceklerini açıkladılar.

Yaşasın işçi-öğrenci dayanışması!

Ayrıntılar için: İlerici Gençlik Dergisi