İşçi sınıfının yiğit önderlerinden DİSK ve Maden-İş Genel Başkanı Kemal Türkler bugün (22 Temmuz 2008) İstanbul Topkapı’da bulunan mezarı başında anıldı.

Anma öğlene doğru saat 11:00’de başladı. Mezarlığın önünde bir araya gelen işçiler, emekçiler, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya isteyen devrimciler, Kemal Türkler’in ailesi ve sevenleri daha sonra Kemal Türkler’in mezarına doğru ellerinde bayraklar dillerinde işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele sloganları yürüyüşe geçtiler. Burada yapılan basın açıklaması ve arada okunan şiirlerle anma etkinliği sonlandırıldı.

Kemal Türkler aramızda

Birlik Dayanışma Hareketi olarak biz de işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışması yolunda sendikal hareket içerisinde sınıf ve kitle sendikacılığı şiarıyla eşsiz bir mücadele örneği veren Kemal Türkler’in mezarı başındaydık. İşçi sınıfının kurtuluşunun işçi sınıfının örgütleri sendikaların mücadeleci bir çizgi ile devrimcileşmesinden geçtiğini yaşamı ile bize gösteren Kemal Türkler’in mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor.