İşçiler, emekçiler, ilericiler dün (01.04.2009) saat 12.00’de İstanbul Çamlıca’da bulunan Samanyolu Televizyonu’nun önünde buluştu. Bilindiği gibi Samanyolu Televizyonu’nda yapılan bir programda Desa Deri patronu Deri-İş Sendikası nezdinde sendikal hareketi Ergenekon çetesinin değirmenine su taşımakla suçlamıştı.

Samanyolu Televizyonu’nda yapılan programda arsızca sendikaların Ergenekon Çetesi ile işbirliği yaparak, işçileri eylemlere zorladığını, daha sonra işçilerin işten atıldığını, böylece ekonomik kriz derinleştiğini ve ülkedeki istikrarsızlığın arttığını iddia edilmişti. Bu iddialara aklı başında biri sadece güler. Bunu iddia eden DESA patronunun sadece demokratik haklarını kullanarak sendikaya üye olan 100 işçiyi işten attığını da unutmamak gerek.

Yaşasın sınıf dayanışması!
Basın açıklamasına deri işçileri ve sendika çalışanları katıldı. Basın açıklamasını Deri-İş Sendikası Başkanı Musa Servi okudu. Daha sonra Türk-İş İstanbul 1 nolu Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak medyanın tarafsız olması ve asılsız iddialarda bulunmaması gerektiğinin altını çizdi. Eylemde sık sık “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Desa işçisi yalnız değildir”. “Samanyolu şaşırma sabrımızı taşırma” sloganları atıldı.

Eylem sonrasında Deri-İş Başkanı Musa Servi ve Türk-İş İstanbul 1 nolu Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak Samanyolu Televizyonu yetkilileri ile bir görüşme yaptı. Görüşmeden sonra Samanyolu yöneticilerinin yanlış bilgilendirildiklerinin ve konu ile ilgili yeni bir programın yapılacağı belirtildi.

Baskılar Desa İşçisini yıldıramayacak!
Samanyolu Televizyonu’nun bu yayının ertesinde Deri-İş sendikasının internet sitesi çökertilmişti. Son olarak da önceki gün (31.03.2009) gece Deri-İş Sendikası’nın İstanbul Bostancı’daki merkezine girilerek ana bilgisayarın kasası ve bir dizüstü bilgisayar çalınmıştı..

Bütün bu olanları art arada koyduğumuzda bunların bir tesadüf olmadığını, işçi sınıfının sesinin kesilmesi için sistematik olarak planlandığı görebiliriz. Özellikle Deri-İş Sendikasının Desa’da örgütlenmek için yürüttüğü mücadele işçi sınıfının mücadelede ne kadar kararlı olduğunu da gösteriyor. Patronun bütün baskılarına karşı mücadeleyi sürdüren deri işçilerini bu onurlu mücadelelerinde destekliyoruz.

Konuyla ilgili olarak Deri – İş sendikasının yayınladığı basın açıklaması aşağıdadır:

BASINA VE KAMUOYUNA


Desa’da Sendikal Mücadeleyi Kırmaya Gücünüz Yetmeyecek!
Sendikamıza ergenekon iftirası ile başlayan saldırılara bir yenisi daha eklendi

Sendikal mücadelenin pek çok kez işveren, hükümet ve satılmış medya aracılığı ile kırılmaya çalışıldığına tanık olduk. Sendikamıza yönelik son günlerde yapılan saldırılarla emek ve sendika düşmanı cephenin gözü dönmüşlüğünün varacağı boyutlara tanık olmaktayız.

Sendikamız 1 yıla yaklaşan bir süredir sendikal haklarını elde etmek için Desa işçileri ile kararlı bir mücadeleyi sürdürmektedir. Direnişimize ulusal ve uluslararası boyutta desteğin artması ile sendikamıza yönelik çirkin saldırıların şekli ve rengi giderek değişmektedir.

22 Mart’ta Desa işvereni-Samanyolu TV işbilirliği ile sendikamıza ve Desa’da yürüttüğümüz mücadeleye yapılan ergenekon faaliyetleri iftirasından sonra, sendikamızın internet sitesi hacklendi, son olarak da dün gece sendikamıza girilerek ana bilgisarın kasası ve bir dizüstü bilgiyar çalındı.

Sendikamız ciddi bir komplo ile karşı karşıyadır.  Bu saldırıların kaynağı ve hedefi ortada, sendikamızın ve direnen Desa işçilerinin direncini kırmak…  Bu saldırılar yıllardır sendikal harekette onurlu, inançlı ve kararlı duruşuyla yer edinen sendikamızın inancını ve karalılığını daha da artırmaktadır.

Sendikamız bu komplo ve saldırılar karşısında ergenekon iftirasını yapan ve Desa işvereninin borazanlığına soyunan Samanyolu TV’nin önünde bir basın açıklaması yapacaktır. Duyarlı basınımızı, kamuoyunu, sendikaları, emek dostlarını sendikamıza yapılan bu saldırılara sessiz kalmamaya çağırıyoruz.

T.DERİ-İŞ SENDİKASI
BASIN BÜROSU