Ankara’da Petrol-İş, TGS, TÜMTİS, Tezkoop-İş, Yol-İş ve Harb-İş sendikaları 2 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da Sakarya Caddesi’nde ortak bir basın açıklaması düzenledi.2009 yılına girilmesiyle Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerine başlayan sendikalar, Türk-İş Yönetim Kurulu ile birlikte “Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu”nu oluşturmuş ve sendikalardan gelen önerilerle 9 maddelik talep metni belirlemişlerdi. Ancak Türk-İş yönetiminin geçen süre zarfında herhangi bir adım atmaması üzerine sendikalar Türk-İş’i sorumlu davranmaya davet etti.

Konuşmayı yapan Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, talepler dikkate alınmadığı takdirde mücadele etmeye hazır olduklarını belirtti. Ellerinde uygulamaya konacak bir mücadele programının olduğunu belirten Özgen, gelecek günlerde bütün işçilerin kendilerinden haber beklemelerini söyledi.

Oldukça coşkulu geçen eylemde, sık sık “Türk-İş uyuma, işçine sahip çık!”, “Suskun Türk-İş istemiyoruz!”, “Geliyor, geliyor, genel grev geliyor!”, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganları atıldı. Katılımın yoğun olduğu eyleme Birlik Dayanışma Hareketi olarak destek verdik.