KESK’li kadınlar 8 Mart’ta hizmet üretmeyecekler!

KESK’li kadınlar baskı ve tutuklamalara rağmen 8 mart çalışmalarına başladı. Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü bir mücadele günü olarak örgütlemeye devam ediyor. KESK’li kadınların gündeminde tutuklanan sendikacı kadınlar var.

KESK’li kadınlar 8 Mart’ta, 8 Mart tatil ilan edilsin, tutuklu kadınlar serbest bırakılsın taleplerini öne çıkarıyor. 8 Mart’ın resmi tatil olması için kampanya başlatan KESK’li kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ve tüm kadın milletvekillerine, “8 Mart resmi tatil ilan edilsin”  konulu faks göndererek 8 mart eylem programına başlamış oldu.

1 Mart tarihinden itibaren başlayan ve İki haftaya yayılan KESK’li kadınların 8 mart eylem programı ise şöyle:

2 Mart Cuma , “kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine” karşı ve şiddetin durdurulması talebiyle meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması yapılacak. Aynı gün KESK’li tutuklu kadınlara kart gönderilecek.

6 Mart Salı, cezaevlerindeki KESK’li kadın tutuklularla dayanışmak, baskı ve tutuklamaların son bulması talebiyle, cezaevleri önünde dayanışma ve özgürlük mesajlarının yazılı olduğu mesajlar uçurulacak.

8 Mart Perşembe, resmi tatil talebi fiilen hayata geçirilerek hizmet üretimi durdurulacak ve 8 Mart eylemlerine güçlü katılım sağlanacak.

10 Mart Cumartesi, KESK Kadın Sekreterliği, bağlı sendikaların kadın sekreterleri, kadın birimi ve İzmir şubelerinden kadın üyelerin katılımıyla direnişte olan Billur Tuz işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunulacak. Aynı zamanda direnişlerin olduğu illerde de ziyaretler gerçekleştirilecek.

İSTANBUL

6 Mart Salı, Bakırköy kadın ve Çocuk Tutukevi önünde saat 14:00′ te tutuklu kadınlara yönelik basın açıklaması yapılarak balon uçurulacak.

8 Mart Perşembe, “Kadına yönelik şiddete, Tacize, Tecavüze Dur” demek, “Güvenceli iş, Güvenceli Gelecek, Güvenceli Yaşam için” , “Savaşa ve Operasyonlara, Gözaltı ve tutuklamalara dur” demek için KESK’li kadınlar hizmet üretmeyecek. Aynı gün saat 12:30’da Şişli Cami önünde toplanılarak AKP Şişli binasına (Mecidiyeköy) yürünecek.

11 Mart Pazar, Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen 8 Mart mitingine katılacak.