2 Ekim 2009 Cuma günü TRT İstanbul Televizyonu’ndan 46’sı Eğitim Kültür, 22’si Çocuk bölümünden olmak üzere toplam 68 kadrosuz çalışan işten çıkarıldı.

Bir ayı aşkın süredir TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, İstanbul Televizyonu Müdürü Ömer Erdem’in yerine kendisinin okul arkadaşı, İBB başkanı Kadir Topbaş’ın eski 1. Hukuk Danışmanı Şakir Özbek’i getirmesinin arkasında yatan nedenler yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başlıyor.

Sahibi, TRT Genel Müdürü’nün hemşerisi olan BİRBEY firmasından eleman alımları hızla devam ederken aralarında TRT’ye yıllarca emek verenlerin de bulunduğu 68 kişinin işten atılması son derece manidar bir olaydır.

İbrahim Şahin’in TRT Genel Müdürü getirilmesi üzerine TRT bünyesinde “işçi sayılmayan geçici personel” statüsünde çalıştırılan personelin yüzde 25’inin işten çıkarılması talimatı verilmişti. Geçmişte akitli olarak görev yapan bu çalışanlar kıdem tazminatına hak kazanmamaları için her yıl sonunda işten çıkarılıyor, birkaç aylık işsizliğin ardından tekrar sözleşme imzalayarak çalışmaya devam ediyordu.