Tek Gıda-İş’in, TEKEL işçileri için yapılan toplantısı sonuçlandı.

Başkanlar toplantısı sonuçları:

Sendikamız, TEKEL işyerlerini kapsayan Şube Başkanları ile Ankara’da 78 gün süren ve    2 Mart 2010 tarihinde mola verilen TEKEL eylemlilik sürecini değerlendirmek amacıyla 24.03.2010 tarihinde İstanbul’da toplanmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda aşağıdaki hususların kamuoyuna açıklanmasına karar verilmiştir:

1-TEKGIDA-İŞ Sendikası ve TEKEL işçileri, özlük haklarıyla birlikte başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakil taleplerinde ısrarlıdırlar ve bu konudaki kararlılıkları devam etmektedir.

2-Danıştay’ın, TÜİK’te çalışmış olan bir işçi adına açılan davada 4/C statüsünde çalışma koşullarını belirleyen Bakanlar Kurulu Kararının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gitme kararı vermiş olması, camiamızda büyük bir memnuniyet yaratmıştır. 4/C mücadelemizin ne kadar yasal, meşru ve haklı olduğu böylece Danıştay tarafından da teyit etmiş olmaktadır.

3-Sendikamızın konuya ilişkin açmış olduğu davalar da titizlikle takip edilmektedir. Bu konuda yargıya ve hukuka inancımız tamdır.

4-Ankara’da 78 gün süren eylemlere mola verildiği 2 Mart 2010 günü ilan edildiği gibi, Sendikamız ve 1000 TEKEL işçisi 1 günlük oturma eylemi yapmak üzere 1 Nisan 2010 tarihinde, Ankara’da olacaktır.

5-2 Nisan 2010 günü saat 11.00’de yapılacak bir basın açıklaması ile bir günlük oturma eylemi sonlandırılacak ve sonraki eylem takvimi hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.

6-Buluşma ve oturma eylemi adresimiz, evimiz kabul ettiğimiz TÜRK-İŞ binası önü olacaktır.

7-İşçi ve memur konfederasyonlarını, işçi ve memur sendikalarını, emek örgütlerini ve emek dostu kurum ve kuruluşları, siyasal partileri ve halkımızı 1 Nisan’da yapacağımız eyleme katılmaya davet ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.