KESK’li kadınlar 06 Mart Salı günü Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi önünde tutuklu kadınlara destek için balonlu bir eylem gerçekleştirdi. KESK’li kadınlar yaptıkları bu eylemle tutuklu kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü unutmadıklarını göstermiş oldular.

Saat 14.00’te Lepra Hastanesi önünde toplanan KESK’li kadınlar, buradan hapishane önüne yürüdüler. Ellerinde tutuklu kadınların isimlerinin bulunduğu balonlar taşıyan KESK’li kadınlar, “Kadın tutsaklar onurumuzdur”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”,

Jin jiyan azadi” sloganlarını attılar.

Hapishane önüne gelindiğinde burada bir basın açıklaması yapan KESK’li kadınlar, basın açıklamasında şunlara değindiler:

Dünya kadınlarının dayanışma ve mücadele günü olan 8 Mart tarihi, biz Türkiyede yaşayan kadınlar için de inancın, direnişin, dayanışmanın ve mücadelenin sembolüdür. Fabrika işçisi kadınların, mesai saatlerinin düzeltilmesi için verdikleri mücadelede, çıkan yangında yaşamını yitirmesi 100 yılı aşkındır emeğin, kadın dayanışmasının, kadın özgürlüğünün simgesi oldu.

Bin yıllardır erkek egemen devletçi zihniyetin parçaladığı, yok saydığı kadın kimliğini tekrar açığa çıkarmak, kadın dayanışmasını esas almak, kadın kahramanların şahsında tarihe olan borcumuzdur. Dünyanın hemen her ülkesinde şenliklerle kutlanan 8 Mart, biz Türkiyede yaşayan kadınların saldırıya uğradığı, yasaklandığı, cezaevlerine gönderildiği günlerden biri olmaktadır. Tüm saldırılara, yasaklamalara, tutuklamalara karşın biz kadınlar olarak 8 Martta alanlara çıkmaya devam edeceğiz. Bizler yasaklı bir halkın kadınlarıyız. Bizler Serhildanların, direnişlerin kadınlarıyız. Beş bin yıldır cinsimiz sömürüldü, yok sayıldı, imha edildi. Kadın kırımına maruz kaldık. Halâ katledilmeye devam ediyoruz. Kadın cinsinin erkek egemen zihniyet tarafından sömürülmesine, yok sayılmasına, bedeninin ve iradesinin paramparça edilmesine karşı mücadele ediyoruz. Biz kadınlar gericiliğe, savaşa, kadına yönelik şiddete, eşitsizliklere ve bu kirli düzenin ürettiği acılara karşı hep birlikte mücadele ediyoruz.

Her gün bir yenisini duyduğumuz kadın cinayeti haberleri bizlerin mücadelesini asla durdurmayacak. Kadın cinayetleri son bulana dek sokaklardayız, haykırıyoruz: Yaşam hakkımız engellenemez! Hak ve özgürlük taleplerinden dolayı cezaevlerine gönderilen mücadele arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya dek sokaklardayız, haykırıyoruz : Baskılar bizi yıldıramaz ! Kadınlar özgür oluncaya dek 8 Martta sokaklardayız, haykırıyoruz: Yaşasın 8 Mart, Yaşasın Kadın Dayanışması, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Jin jiyan azadi!

Basın açıklamasının ardından KESK’li kadınlar ellerinde tutuklu kadınların isimlerinin yazdığı balonları gökyüzüne bıraktılar. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.