Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile yapılan hak gasplarına karşı mücadele eylemlerle sürüyor.

Dün (27.12.2007) İstanbul’da Pertevniyal Lisesi önünde saat 12.00’ de toplanan aralarında DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin de bulunduğu sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler Unkapanı’ndaki İstanbul Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte Birlik Dayanışma Hareketi temsilcileri de yerini aldı. Yürüyüşe İstanbul 1. Bölge Milletvekili Ufuk Uras’ta katıldı.

“Parasız eğitim, parasız sağlık!”, “AKP yasanı al başına çal!”, “Zafer direnen emekçinin olacak!” gibi sloganların atıldığı ve yaklaşık 1500 kişinin bulunduğu eylemde kitle oldukça coşkuluydu. DİSK’in eylemde taşıdığı kurukafa resminin olduğu ve sağlımız emekliliğimiz tehlikede yazısının yazdığı kırmızı dövizler oldukça dikkat çekiciydi. Kolluk kuvvetlerinin tek sıra halinde yürüyerek eşlik ettiği(!) eylem İstanbul Bölge Çalışma Müdürlüğü önündeki basın açıklamalarıyla devam etti.

İlk açıklamayı Türk Tabipler Birliği Başkanı Gencay Gürsoy yaptı. Ardından eylemi örgütleyen “Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu” adına konuşan Hava-İş Sendikası Genel Başkan yardımcısı Eylem Ateş, konuşmasında AKP’nin yangından mal kaçırırcasına yasayı geçirmeye çalıştığını, bu yasayla şu anki durumun iyileşmeyeceğini aksine daha kötü olacağını ve kazanılmış haklarda daralma olacağından bahsetti. Konuşmasında ayrıca “Onlar biz hiç hesaba katmıyorlar. Oysa biz halkız; çalışan da üreten de biziz” diyen Ateş tasarıyı geri çektirmek için mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı.

Yapılan basın açıklamalarının ardından yasayı geri çektirene kadar mücadelenin sürdürüleceği duyurulduğu eylem alkış ve sloganlarla bitirildi.

Zafer direnen emekçinin olacak!
AKP yasanı al başına çal!