Tek Gıda-İş’e bağlı tekel işçileri dün (18.02.2008) Tekel’in özelleştirilme çabalarına karşı Ankara’daki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın önünde eylem yaptı.

Haftalardır Tekel’in özelleştirilmesine karşı iş bırakma eylemlerini sürdüren Tekel işçileri, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelerek fabrikalarına sahip çıktılar.

İstanbul, Tokat, Malatya, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Batman ve Adıyaman’dan toplu olarak otobüslerle gelen yaklaşık 2000 işçi, sabah saatlerinden itibaren Özelleştirme İdaresi’nin karşısındaki Kurtuluş Parkı önünde toplanmaya başladı. Öğle saatlerinde Tekel işçileri Özelleştirme İdaresi’ne doğru yürüyüşe geçtiler. İşçiler adına konuşan Türk-İş Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Başkanı Mustafa Türkel: “Tekel işçisi fabrikasını teslim etmeyecek! Tekel’i almak isteyenler, önce bizi çiğnemek zorunda” açıklamasını yaptı.

Aşırı soğuğa rağmen; eylem büyük bir coşku ve işçilerin kararlı duruşuyla akşam saatlerine kadar devam etti. Eylemde “Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız; ya siz!”, “Direne direne kazanacağız!”, “İşçilerin birliği sermayeyi ezecek!”, “İş, ekmek yoksa barış da yok!” sloganları atıldı.

Akşama doğru polis, eylemlerine devam etmek isteyen işçilerin üzerine saldırdı. Polisin işçilerin üzerine biber gazı sıkması sonucunda birçok işçi fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Polise karşı uzun süre direnen işçiler, direnişin burada son bulmayacağını; direnişe Tekel’in özelleştirilmesine son verilene kadar devam edeceklerini söyleyerek eylemi sonlandırdılar.

ÖZELLEŞTİRMELERE SON!
DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!
İŞÇİLERİN BİRLİĞİ SERMAYEYİ YENECEK!