Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde doğalgaz tesisatı üreten TEGA Mühendislik’te çalışan 55 işçi 7 Şubat 2008’den beri grevde. Birleşik Metal-İş sendikasında örgütlendikten sonra baskılara maruz kalan işçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine greve çıkma kararı almışlardı.

Bugün (16.02.2008) Tega işçileriyle dayanışmak için TümBelSen, Tez-Koop İş ve Petrol-İş gibi sendikaların da bulunduğu Ankara Şubeler Platformu’nun düzenlediği bir destek ziyareti gerçekleştirildi..

Petrol-İş’in önünden saat 13:00’te kaldırılan otobüslerle , Sincan Organize Sanayi Bölgesi’ne varılmasıyla birlikte oluşturulan kortej coşkulu sloganlarla yürüyüşe başladı. Yürüyüş sırasında “Yaşasın sınıf dayanışması!”, “Tega işçisi yalnız değildir!”, “İş ekmek yoksa barış da yok!” sloganları coşkuyla atıldı.

Dayanışma ziyaretinde ilk söz alan Tega grev gözcüsü, grev öncesi süreci anlattıktan sonra, greve her koşulda devam edeceklerini belirtti.

Şubeler Platformu adına söz alan Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen; önümüzdeki dönemin haklarımızı kaybettiğimiz değil haklarımızı kazandığımız bir dönem olması için işçileri, emekçileri mücadeleye ve Tega işçileri ile dayanışmaya çağırdı.

Son olarak söz alan Birleşik Metal-İş Sendikası Şube Başkanı Seyfettin Gülengül, grevin başlamasıyla birlikte grev kırıcıların da iş başına geçtiklerini, grevdeki işçilere gerek özel güvenlik birimlerinin gerek jandarmanın baskısının devam ettiğini bildirdi. Grevin işçilerin talepleri kabul edilene kadar devam edeceğini duyuran Gülengül, işçileri emekçileri Tegalı işçilerle dayanışmaya çağırdı.

Aralarında Birlik Dayanışma Hareketi’nin de bulunduğu ve yaklaşık 100 kişinin katıldığı dayanışma ziyareti sloganlarla sona erdi. Tega işçileriyle dayanışma önümüzdeki günlerde de destek ziyaretleriyle devam edecek.

Yaşasın sınıf dayanışması!
İş ekmek yoksa barış da yok!
Tega işçisi yalnız değildir!