DİSK, KESK ve TÜRK-İŞ tarafından 15 Şubat 2009 Pazar günü düzenlenen krize, işsizliğe ve yoksulluğa karşı mitinge on binlerce işçi emekçi katıldı.

Birlik Dayanışma Hareketi iki ana kol üzerinden gerçekleştirilen miting yürüyüşüne Haydarpaşa tarafından katıldı. Yürüyüşümüz sırasında krizle ilgili olarak sık sık “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Yaşasın Birlik Dayanışma mücadelemiz”, “Krizin bedeli patronlara”, “Parasız eğitim, parasız sağlık” sloganlarını atarken, Filistin halkının direnişini de selamladık.

Sendikaların genel olarak Marmara Bölgesi’nden katılım sağladığı mitinge katılım soğuk havaya rağmen yoğundu. Bu arada miting alanında Türk Metal bir provokasyon yaratarak gerginlik yaratınca konuşmalara kısa bir ara verilmek zorunda kaldı. Provokatörler alandan uzaklaştırılınca miting kaldığı yerden devam etti.

Uzun bir aradan sonra üç büyük konfederasyon ve meslek odalarının birlikte örgütlediği eylem olması açısından önemli olan miting, TÜRK-İŞ’in sessizliğini bozması bakımından da önem taşıyor.