Enerji-Sen’de örgütlü enerji emekçileri 20.05.2011 saat 15.00’da BEDAŞ Genel Müdürlük binası önünde, BEDAŞ taşeronu Sezen Yavuz Limited’de yaşanan hak gasplarını protesto etmek amacıyla bir eylem gerçekleştirdi.

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen enerji emekçileri “Zafer direnen emekçinin olacak!”, “Taşerona teslim olmayacağız!”, “Vur vur inlesin, Sezen Yavuz dinlesin!”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları eşliğinde BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne doğru yürüyüşe geçti. BEDAŞ Genel Müdürlüğü önüne varıldığında Enerji-Sen yönetimi tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen konuşmada enerji iş kolunun tersanelerden sonra en tehlikeli ikinci iş kolu olduğuna değinilerek taşeron iş yerlerinde ve asıl işverenin bünyesinde örgütlenen enerji emekçilerinin direne direne haklarını kazanacağı vurgulandı. Enerji iş kolundaki hak gasplarının sadece enerji emekçilerini değil tüm halkı ilgilendirdiği belirtilen açıklamada sorunlar çözülene kadar enerji emekçilerinin eylemlerini sürdüreceği belirtildi.
Basın açıklamasının ardından destek için gelen kurumlar adına konuşmalar gerçekleştirildi. EMO Başkanı Erhan Karaçay’ın sınıf dayanışmasını yükselten konuşmasının ardından sözü alan Enerji-Sen avukatı enerji alanında emekçiler ve halkımız açısından yaşanan hak gasplarını, sahte belgelerle halkımızdan zorla para alınmasını deşifre etti. Çeşitli kurumlardan temsilcilerin destek konuşmalarının ardından eylem enerji emekçilerinin 27 Mayıs 2011 Cuma günü tekrar BEDAŞ önünde olacaklarını bildirmesiyle sona erdirildi.

Spor-Sen, Elektrik Mühendisleri Odası, Tüm-İgd, Halkevleri eyleme destek oldu.

Enerji işçileri hakları için alanlarda!

Enerji işçileri hakları için alanlarda!