20090630_kamu_iscisiTürk-İş, 241 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yeniden masaya oturacak. Türk-İş Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu başkanlığında toplandı. Türk-İş Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu, bugün Kamu Kesimi Sözleşmelerinden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yeniden bir araya gelecek. Görüşmenin ardından Türk-İş görüşmeye ilişkin bir basın toplantısı düzenleyecek. Yapılan görüşmede uzlaşma sağlanamaması halinde ise Türk-İş çeşitli eylemler düzenlemeyi planlıyor.
Türk-İş, hükümetten toplu sözleşmenin birinci yılı için yüzde 20 zam isterken, hükümet ise düşük ücretlere 25 TL iyileştirme, toplu sözleşmenin birinci yılı için yüzde 3.3 zam teklif etmişti.

TÜRK-İŞ yarın Başbakan Erdoğan ile görüşecek

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, kamu kesimi koordinasyon kurulu üyeleri ile birlikte dün saat 18.30’da Kamu Sözleşmelerinden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Hükümet yeni bir teklif gündeme getirmesi üzerine yarın (1 Temmuz 2009) saat 13.00’de Başbakan Erdoğan ile kamu sözleşmelerinin görüşülmesi kararlaştırıldı. Bu nedenle bugün düzenleneceği belirtilen basın toplantısı ertelendi.