Tez Koop-İş IBM patronunun üyelerini istifaya zorlamasını ve işten atma ile tehdit etmesini kınamak, mahkemelerde yaşananları basına ve kamuoyuna duyurmak üzere IBM önünde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Sendika üyelerinin ve emek dostlarının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz eylemde açıklama Genel Başkan Gürsel DOĞRU tarafından yapıldı; “Çalışanların hakkını korumaya çalışan ve haksızlıklara karşı çıkan üç üst düzey yöneticiyi işten çıkarttılar. Yetmedi sendikalaşmaya öncülük eden üç temsilcimizi işten çıkarttılar. Keşke bu durumları yaşamasaydık ama yeni yeni anlıyoruz ki bu Türkiye üzerinde oynanan bir oyunmuş ve hepimiz müstakbel kurbanlarız. Hala sıra kendine gelmeden bunu anlamayan arkadaşlara selam olsun….Keşke bu durumları yaşamasaydık ama yeni yeni anlıyoruz ki bu Türkiye üzerinde oynanan bir oyunmuş ve hepimiz müstakbel kurbanlarız. Hala sıra kendine gelmeden bunu anlamayan arkadaşlara selam olsun….

Fakat başaramadılar her şey istediklerinin aksine gelişti. Sendikamıza IBM çalışanlarının çoğunluğu üye oldular.” dedi.

Genel Başkan’ın konuşmasında IBM Genel Müdürlüğü’ne yurtdışından bir kişinin atanmasına yaptığı vurgu ise IBM patronunun sendika ve emek düşmanı yüzünü açıkça gösteriyordu. Uluslararası sermayenin kar için her tür oyuna baş vurmaktan çekinmeyeceği tarihin önünde bir kez daha aknıtlanmıştı.

Eylemde sık sık “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız”, “Yılgınlık yok direniş var”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Sendika yoksa barış da yok”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları IBM çalışanları ve emek dostlarınca atıldı.

Eylem sonunda IBM binası önüne üzerinde “IBM Tez Koop-İş’ten elini çek” yazılı siyah bir çelenk bırakıldı.

ibm_tezkoop-is_20091021_2