İzmir Karşıyaka Belediyesi’nde çalışırken 31 Nisan’da işten atılan Kent A.Ş. işçileri 172. gündür işlerine dönebilmek için mücadele veriyorlar. Bu amaçla 16 Eylül’de DİSK Genel-İş’in önderliğinde başlatılan İzmir-Ankara yürüyüşü 31 gün sürdü.

650 km yol kateden, KENT AŞ İşçileri ekonomik kriz ve işçilerin çalışma ve yaşam koşullarını olumsuz etkileyen yasal düzenleme ve uygulamalara karşı da yürüyerek, Türkiye işçi sınıfının, belediye işçilerinin ve belediye hizmetlerinde taşeron şirketlerde çalışan tüm işçilerin sesi oldular.

16 Ekim’de Ankara’ya ulaşan Kent A.Ş. işçileri için 17 Ekim’de Ankara’da geniş bir katılımla yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Sendika adına Genel Başkan Erol Ekici, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, DİSK Yönetim Kurulu Üyeleri, Sendikaya bağlı şubelerin başkanlar ve işçiler katıldı. Ayrıca Kent A.Ş. işçilerine destek vemek için birçok sendika, ilerici-devrimci kurumlar ve meslek odaları da yürüyüşe katıldı.

Saat 11.00’de TCDD Gar Önünde buluşan grup, “Kent A.Ş. işçisi yanlız değildir”, “Kent A.Ş. işçisi direnişin simgesi”, “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarıyla Abdi İpekçi Parkı’na ulaştı.

Burada Genel-İş Başkanı Erol Ekici ver DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Kent Aş İşçilerinin bu direnişinin önemini vurgulayan birer konuşma yapatılar.