97 yıllık yaşamını Türkiye işçi sınıfının ve emekçi halkımızın kurtuluşuna adamış, son nefesine kadar örgütlü mücadeleden geri düşmemiş, sendikalı sendikasız sınıf mücadelesinin çeşitli kademelerinde çalışmış bir sıra neferi olan Boz Mehmet’i ölümünün 9. yılında mezarı başında andık. Yaşamı boyunca tüm işçilere, devrimcilere ve gençlere örnek olmuş Boz Mehmet’in anması Ürün Sosyalist Dergi ve TÜM-İGD ile birlikte gerçekleştirildi.
Anma saat 11:00’da yürüyüş kolu oluşturulmasıyla başladı. “Mehmet Bozışık kavgamızda yaşıyor!”, “Mehmet Bozışık ölümsüzdür!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!” sloganları eşliğinde Bozışık’ın mezarının başına gelen yürüyüş kolu burada, başta Mehmet Bozışık olmak üzere bütün devrim şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından Enternasyonal Marşı’nı okuyarak törene başladı. Anmada yapılan konuşmalarda Mehmet Bozışık’ın örnek yaşamı vurgulandı. Mehmet Bozışık’ın tütün işçisi olarak genç yaşlarda çalışma hayatıyla ve işçi mücadelesi ile tanıştığı, o yaşlardan itibaren sınıf kavgasına katıldığı ve TKP’nin çeşitli kademelerinde ve Merkez Komitesi’nde görevler aldığı anlatıldı. Defalarca hapis ve sürgün cezası almış, işkenceler görmüş, yurtdışına çıkmak zorunda kalmış olmasına rağmen büyük bir mücadele azmiyle son nefesine kadar savaştığı belirtildi. Konuşmaların ardından Berthold Brecht’in “İllegal Çalışmaya Övgü” adlı şiiri okundu.

Mehmet Bozışık ile aynı dönemlerde mücadele etmiş Ali Eriş ve Şahap Bakırsan’dan onu görme fırsatını hiç yakalamamış ama onu mücadelesi ve kavgasıyla, disiplini ve azmiyle tanıyan; kendine örnek alan gençlere kadar genişleyen katılımcı kitlesiyle Bozışık’ın hala yaşadığının canlı bir kanıtı olan tören TKP Marşı’nın okunmasının ve karanfillerin bırakılmasının ardından son buldu.

MÜCADELEYE DEVAM ZAFERİMİZİN TEMİNATIDIR!

20070828_bozmehmet_2

20070828_bozmehmet_3