Son dönemlerdeki işçi direnişlerine bir yenisi daha ekleniyor. Kamu Toplu İş Sözleşmelerinde, Kamu İşverenleri Sendikasının işçilere dayattığı ağır teklifler nedeniyle; Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası Tez-Koop-İş, bu gün (23.08.07 Çarşamba) grev kararını kamuoyuna açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önünde yapılan basın açıklamasında devletin işçilere dayattığı ağır tekliflerden bahsedildi.
Kamu İş’in dayattığı teklifler ve yapmak istediklerinin bir kısmı şunlar;

– Özellikle çalışma süresi haftalık 40 saat olan işyerlerinde 45 saate kadar olan çalışmanın fazla çalışma değil fazla sürelerle çalışma sayılmasını isteyerek böylelikle fazla çalışma ücretlerini kırpmaya çalıştılar.
– Çalışma süreleri günde 8, haftada 40 saat olan sözleşmelerde günde 8 saat ibaresinin kaldırılmasını istediler.
– Yine sözleşmelerde yıllardır imzalanmış olan ve kazanılmış hak olan Pazar günü hafta tatilidir ibaresini kaldırıp yerine haftanın herhangi bir günü tatil yazılmasını istediler.
– İşçilerin deneme süresinin 1 ay olarak düzenlendiği toplu sözleşmelerde, deneme süresinin 4 aya çıkarılmasını işçi lehine bir durum lanse etmeye çalışarak süreyi uzatmak istediler.

Bazı SGK müdürlüklerinde sendikalı emekçilerin neredeyse her hafta çalıştığı bölümler değiştirilmekte , bazı müdürlüklerdeyse siz işçisiniz istediğimiz bölümde çalıştırırız diyerek işçilere baskı yapılmaktadır. Emekçilerin bu ağır koşulları ve yukarda dayatılan maddeler göz önünde tutulduğunda Tez-Koop-İş grev kararını uygun gördü. Sendikanın grev kararı aldığı işyerleri; TÜBİTAK, T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı, TASİŞ ve SGK.

Yapılan basın açıklamasında Hava-İş, Harb-İş, Haber-İş üyelerine direnişçi Sanovel İşçilerine destek mesajları gönderildi. “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek !” “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarının yazılı olduğu dövizlerle kamuoyuna seslenen sendikalı işçiler haklarını direne direne kazanacağını vurgulayıp katılan ilerici kurumlara teşekkür etti.

Birlik Dayanışma Hareketi olarak Tez-Koop-İş’in bu haklı tutumunu destekliyor ve elimizden gelen her türlü araçla Tez-Koop-İş sendikasının ve işçisinin yanında olacağımızı duyuruyoruz!

Yaşasın sınıf dayanışması !
Köle değil işçiyiz, birleşince güçlüyüz !
İşçilerin birliği sermayeyi yenecek !