12 Eylül faşist askeri darbesine karşı birçok ilde yapılan mitinglere onbinler katıldı.

İstanbul Kadıköy’e yoğun sağanak yağmura rağmen yapılan mitinge çok sayıda parti, dernek ve demokratik kitle örgütü katıldı. Ürün Sosyalist Dergi’nin de katıldığı miting saat 12.00’de başladı.Tepe Nautilus’te toplanan kitle kortejler oluşturarak Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüdü.
Yürüyüş boyunca 12 Eylül Anayasası’nın iptal edilmesi ve darbecilerin yargılanması talep edilerek “Darbecilerden hesabı emekçiler soracak!”, “Darbeciler yargılansın!”, “Ahmet Hilmi Feyzioğlu aramızda”, “Mustafa Asım Hayrullahoğlu aramızda”, “Okulda, fabrikada, tarlada, faşizme karşı omuz omuza!”, “Kürt, Türk, Ermeni, yaşasın halkların kardeşliği!” ve “Faşizme Geçit Yok!” sloganları sık sık atıldı.

Ankara Emek ve Demokrasi güçlerince düzenlenen miting de saat 14.00’da Ankara Tren Garı önünde başladı. “12 Eylül’ü unutma, unutturma!”, “Gün gelecek, devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek!”, “Faşizmi döktüğü kanda boğacağız!” sloganlarıyla yürüyüş saat 15.00’da başladı. Miting alanına doğru yapılan bu yürüyüş, 1992’de Ceylanpınar’da katledilen Özgür Gündem yazarı Hüseyin Deniz’e atfedildi.
Sıhhiye Meydanı’nda yapılan miting 10 Haziran 1981’de Antep Kapalı Cezaevi’nde idam edilen ve hâlâ mezarı bilinmeyen Veysel Güney’e adandı.

Bursa’da yapılan mitinge yoğun yağmura rağmen çoşkulu bir kalabalık katıldı. Miting saat 16.00’da Kent Meydanı’nda toplanılarak başladı. Yürüyüş Fomara Meydanı’nda bitti.

2 Ekim’i 3 Ekim 1980’e bağlayan gece Bursa Emniyeti 5. katından atılarak katledilen TKP İl Sekreteri ve DİSK Maden-İş Avukatı Ahmet Hilmi Feyzioğlu’nun resmi meslektaşları Çağdaş Hukukçular tarafından taşındı.