turkiye_gazeteciler_sendikasi_logo

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sırasında işverenin uzlaşmaz tutumu sonucu, ATV ile SABAH gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu TURKUVAZ işletmesinde aldığı grev kararını, İzmir, Adana, Bursa, Antalya, Diyarbakır ve Trabzon’daki işyerlerinde uygulamaya başladı.

TGS Genel Başkanı İpekçi:

”Grevimiz, yurt içi ve yurt dışından desteklerle çok önemli bir noktaya gelmiştir.”

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak işverenin Toplu İş Sözleşmesi sürecindeki uzlaşmaz tutumu sonucu ATV ile Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz İşletmesine ait Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Diyarbakır ve Trabzon’daki iş yerlerinde grev uygulamasını başlattı.
TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi, Türk-İş Antalya Bölge Temsilcisi Mehmet Ustali, KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Nurettin Sönmez ile sendikaların, dernek üyeleri ve gazetecilerin destek verdiği, grev pankartının Sabah gazetesinin Antalya Büro Müdürlüğüne asılmasından önce basın açıklaması yaptı.
Genel Başkan İpekçi, TGS olarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenin uzlaşmaz tutumu sonucu ATV ile Sabah gazete ve dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz işletmesinde alınan grev kararının bugün 6 ildeki iş yerinde de fiilen başlatıldığını söyledi.
Grev süresince Türk-İş’in maddi ve manevi katkısını, birçok kuruluş ile sivil toplum örgütünün de desteğini gördüklerini belirten İpekçi, ”10 meslektaşımız çıktığı için başında küçümsenen grevimiz, yurt içi ve yurt dışından verilen desteklerle çok önemli bir noktaya gelmiştir” dedi.
Hukuka aykırı uygulamalar ve işten çıkarılan 10 gazetecinin haklarını korumaya yönelik açtığımız davaların tümünün kazanıldığını, ayrıca işverenin, grevin durdurulması amacıyla açtığı davaları da kaybettiğini vurgulayan Ercan İpekçi, şunları kaydetti:
”Bütün basın emekçilerinin katılım sağlamasını gönlümüz isterdi, ama 10 kişi ile basın, medya sektöründe 29 yıl aradan sonra başlayan grev ile verilen demokrasi ve emek mücadelesi başarıyla devam ediyor. Bu toplu iş sözleşmesi sadece greve çıkanlar için değil tüm çalışanlar için geçerlidir.
Sendikal haklar en temel haklar arasında sayılır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanbir an önce aklını başına toplamak zorundadır. Emek ve demokrasi mücadelesi veren her kesime sesleniyoruz: Gelin bu greve destek olun.”
TGS İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Nuray Gürel de konuşmasında Başbakan Erdoğan’a iki kez mektup yazarak, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin yapılması ve grevin sona erdirilmesi konusunda girişimde bulunmasını istediklerini belirterek, yaptıkları çağrıları bir kez daha yineledi.
Türk-İş Bölge Temsilcisi Mehmet Ustali ise Antalya’da da başlatılan greve her türlü desteği vereceklerini belirterek, bundan sonra sendikanın bütün basın açıklamalarını, grev kararının asıldığı gazetenin bürosunun bulunduğu bina önünde gerçekleştirileceklerini bildirdi.
Basın açıklamasının ardından TGS Genel Başkanı İpekçi ile TGS İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Gürel, ”Bu iş yerinde grev vardır” yazılı pankartı Sabah gazetesinin Antalya bürosunun camına astılar.