Kamu emekçileri, 15 Ağustos’ta yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin birinci oturumunda Ankara’da olmak üzere dün(13.08.09) yola çıktı. İstanbul ve Diyarbakır’dan 2 kol şeklinde başlayan yürüyüş, kamu emekçilerinin TİS’den doğan haklarına ve sendikalarına yönelik baskılara dikkat çekmek için yapılıyor.

TİS yoksa grev var!

İstanbul yürüyüş kolundan yola çıkanlar arasında bulunan KESK Başkanı Sami Evren, Ankara’ya düzenleyecekleri yürüyüşün birçok nedeni olduğunu söyledi. “KESK olarak sadece kamu emekçilerinin çıkarları için değil, toplu sözleşmeyi, toplum sözleşmesi haline getirmek için; işsizliğe karşı, sefalete karşı krizin bedelini yoksul halk ödetmemek için yürüyoruz. Barış ve kardeşlik için yürüyoruz” diye belirtti. Açıklamanın ardından kamu emekçileri Gebze’ye doğru harekete geçti.

20090813_kesk_tis_ankara

Gebze’de yürüyüş koluna polis saldırdı

(13.08.09) İstanbul’dan yola çıkan Kamu emekçileri Gebze’de polis müdahalesi ile karşılaştı. Emekçilerin haklarını içeren sloganlarla yürüyüş yapmak isteyen KESK’lilerin yanına gelen Gebze Emniyet Müdürü Ali Şahinli, “Burası Gebze burası benden sorulur burada sizi yürütmeyeceğiz” dedi. Polisle görüşmeler sürerken, emekçiler gaz bombaları ve coplarla polisin saldırısıyla karşılaştı. Saldırıyı protesto etmek için oturma eylemi başlatan KESK’lilere polis ikinci kez saldırdı.. Saldırıda, Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ile beş emekçi memur yaralandı. Ardından barikatın açılmasıyla emekçiler Kocaeli’ye, ardından Bursa’ya geçerek Ankara’ya gelecek.

Yürüyüş yarın gerçekleşecek!

Kamu emekçileri tarafından gerçekleştirilecek olan yürüyüş yarın(15.08.09) Ankara’da yapılacak. Saat 8.30’da Demirtepe Nokta Durağı’nda buluşacak olan kamu emekçileri buradan Başbakanlığa yürüyerek taleplerini haykıracak.

Kaynak: www.kesk.org.tr