DİSK-KESK-TMMOB-TTB’nin örgütlediği ve çeşitli siyasal parti, emek ve meslek örgütü, demokratik kitle örgütü, demokratik platformlar tarafından desteklenen IMF-DB İstanbul toplantısına karşı yapılacak etkinliklerin programı belirlendi.

KAMPANYA PROGRAMI

29 Eylül 2009 Salı: DİSK-KESK-TMMOB-TTB Başkanlarının katılımı ile DİSK Genel Merkezi‘nde Saat 12.00‘de Basın Toplantısı

1 Ekim 2009 Perşembe: Uluslararası sermayenin ekonomik örgütü IMF‘nin buyruklarıyla ve AKP iktidarı eliyle uygulanan sosyal güvenliğin iflasını belgeleriyle gözler önüne sererek, “1. yılında sosyal güvenlik üzerinde oynanan oyunlar”ı açığa çıkarmak için başta İstanbul‘da olmak üzere tüm illerde kitlesel basın açıklamaları ve yürüyüşler gerçekleştirilecektir.

İstanbul yürüyüşü saat 12.30‘da Tünel -Taksim arasında yapılacaktır.

3 Ekim 2009 Cumartesi: İstanbul‘da Beyoğlu, Kartal ve Sarıyer de düzenlenecek etkinliklerle IMF ve DB protesto edilecek ve “Kriz Mağdurlarının Sesi” yükseltilecektir.

Beyoğlu Etkinliği; 13.00-17.00 saatleri arasında Tünel Orhan Apaydın Salonu‘nda (İstanbul Baro Binası altı) yapılacaktır. Toplantıda, işçi, işten atılmış işçi, işsiz, emekli, memur, öğrenci, kadın, sel felaketine uğramış emekçi, emekçi mahallesinde tüp patlaması sonucu hayatını kaybeden emekçi ailesi, Tuzla tersanelerinde hayatını kaybeden emekçi ailesi, kayıt dışı çalıştırılan işçi, sağlık emekçisi, işsiz mühendis mimar ve şehir plancıları gibi kriz mağdurları konuşacak, tiyatro gösterileri, konserler yapılacaktır. Emekten yana akademisyenler tarafından konu hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirilecektir. “Kar değil İnsan” ve “Krizin nedeni kapitalizm” şiarları yükseltilecektir.

Kartal ve Sarıyer‘de yapılacak çalışmalar için o bölgelerde bulunan DİSK, KESK, TMMOB, TTB yerel örgütleri ve bölgedeki diğer toplumsal muhalefet örgütlerinin oluşturacağı programlar gerçekleştirilecektir.

6 Ekim 2009 Salı: Başta İstanbul-Taksim‘de ve bütün İllerde “IMF ve DB‘ye karşı SES VER” kitlesel gösterileri gerçekleştirilecektir. İstanbul etkinliği Saat 11.00‘de Taksim Gezi Parkı‘nda yapılacaktır.