İlerici, devrimci, yurtsever ve barış yanlısı insanlar Dünya Barış Günü’nü ülkenin pek çok ilinde mitingler, basın açıklamaları ve etkinlikler düzenleyerek kutladı.

2. Dünya Savaşı’nın başlangıç günü olan ve savaş sonrasında “Savaşa Karşı Barış” denilerek “Barış Günü” ilan edilen bugün alanlarda savaşların son bulması, halklara yönelik baskıların durdurulması istekleri haykırıldı.

İstanbul’da barış mitingi
İstanbul’da Dünya Barış Günü dolayısıyla İstanbul Demokratik Çözüm İçin Barış Platformu tarafından Kadıköy’de bir miting düzenlendi. Ürün Sosyalist Dergi’nin de katıldığı miting saat 12.00 Kadıköy Tepe Natilius’te kitlenin toplanmasıyla başladı.

Toplanmanın ardından Kadıköy İskele Meydanı’na yürüyüşe geçildi. Yürüyüş esnasında binlerce insan barış taleplerini “Savaşa karşı barış, emperyalizme karşı savaş!”, “Biji bıratiya gelan!”, “Savaşa Hayır!”, “Operasyonlar Durdurulsun!”, “NATO’dan çıkılsın, üslere el konsun!”,”Savaşa değil eğitime bütçe!”, ”Savaşa değil sağlığa bütçe!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol” ve “Biji Aşiti, Biji Birati” sloganlarıyla dile getirdi.

Kürsüden hem Türkçe hem de Kürtçe konuşmaların yapıldığı miting alanına halkların kardeşliği sloganı damgasını vurdu. Mitingde konuşan DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel; Kürt sorununun güvenlik ya da terör sorunu olmadığını, Türk ve Kürt halklarının özgürlük sorunu olduğunu belirtti.

Mitingde ayrıca KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Barış Anneleri İnisiyatifi’nden Saadet Çaçan’da birer konuşma yaptı. Miting yapılan konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu.