Ürün Sosyalist Dergi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen anmalara BDH emekçileri ve TÜM-İGD’li ilerici gençler destek verdi.

TKP 73 atılımının önderlerinden TKP Genel Sekreteri İsmail BİLEN (Marat) (18.11.1983), 12 Eylül faşizminin zindanlarında katledilen TKP MK Üyesi ve İstanbul İl Sekreteri Mustafa A. HAYRULLAHOĞLU (Deniz) (16.11.1982), gerici-faşist güçlerce katledilen öğretmen hareketinin fedakar militanı Birlik Dayanışma Hareketi önderlerinden Talip ÖZTÜRK (Orhan Tok) (16.11.1979) ve faşistlerce kaçırılarak katledilen ilerici basın emekçisi Ali İhsan ÖZGÜR (25.11.1978) yoldaşları ve işçi sınıfı dostlarınca bir kez daha anıldı.

Dün (16.11.2009) saat 11’de Kasımpaşa Kimsesizler Mezarlığı’nda Hayrullahoğlu’nun mezarı başında İsmail Bilen ve Mustafa A.Hayrullahoğlu birlikte anıldı. Daha sonra Topkapı Kozlu Mezarlığı’nda saat 13’de Talip Öztürk ve Ali İhsah Özgür anmaları gerçekleştirildi.

Ürün ve TÜM-İGD adına yapılan konuşmalarla yoldaşlarımızın uğruna canlarını verdikleri işçi sınıfının kurtuluşu için devrim ve sosyalizm mücadelesinin sürdürüldüğü, bu yolda yitirdiğimizin tüm komünist ve devrimcilerin bu mücadelede yaşatılacağı vurgulandı.

Konuşmalarda enternasyonal ve TKP marşları okundu.

Anıları işçi sınıfının kurtuluşu mücadelesinde yaşayacaktır!