DİSK Birleşik Metal-İş’te sendikal örgütlülüğü gerçekleştirdikleri için işten atılan Sinter Metal işçilerinin, bugün (13.11.2009) Üsküdar Adliyesi Çiçekçi İş Mahkemesi’nde işe dönme davasına devam edildi.

Çiçekçi sapağında toplanan Sinter Metal işçileri ve sınıf dostları, “Geciken Adalet, Adalet Değildir!” yazılı pankartın arkasında iş ve aş hakları için birkez daha kararlılıklarını dile getirdiler. Mahkeme önüne kadar sloganlar ve konuşmalar eşliğinde yüründü.

Sinter metal işçilerine, sınıf kardeşleri Birleşik Metal işçileri, DİSK Devrimci Sağlık İş Okmeydanı işçileri, Yol-İş 1.Bölge Karayolları işçileri ile ilerici aydınlar ve ilerici-devrimci kurumlar destek verdi.

Yürüyüş boyunca, ““Geciken Adalet, Adalet Değildir!”, “Direne direne kazanacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.

Davayı takip etmek üzere; dünya sendikalarının Sinter Metal işçileriyle dayanışma amacıyla kurulan Uluslararası Delegasyonu adına Uluslararası Metal İşçileri Federasyonu (IMF)’nin “Sendikal Haklar İzleme Departmanı Sorumlusu” Kristyne Peter ve Müzik grubu Marsis’inde aralarında bulunduğu emek dostu sanatçılar da işçileri yalnız bırakmadı.

Dava birkez daha ertelendi.

Basın açıklamasından;

Sinter Metal işçileri; işlerine sendikalı olarak geri dönmek için

ADALET İSTİYOR!

Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Sinter Metal işyerinde çalışan 380 metal işçisi; Anayasal haklarını kullanarak Sendikamızda örgütlendikleri için 18 Aralık 2008 tarihinde işten atıldı.

O tarihten bugüne Sinter Metal işçileri; yaşadıkları tüm ekonomik zorluklara rağmen 330 gündür fabrika önünde kurdukları çadırda ve alanlarda eylemlerine devam etmekte ve diğer yandan da hukuksal süreci takip etmektedirler.

Sinter işvereni tarafından 380 işçinin işsizliğe, açlığa terk edilmesinin temel nedeninin açıklandığı gibi ekonomik kriz olmadığını en iyi Sinter Metal işçileri biliyor.

Kriz bahaneydi. Çünkü Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin tuttuğu raporda, sendikaya üye oldukları için işten çıkartıldığı açıkça belirtilmektedir. Devletin çalışma bakanlığının verdiği rapora rağmen, açtığımız işe iade davaları 10 aydır sonuçlandırılamadı.

İşe iade davalarının yasanın seri muhakeme usulüne tabi olması ve kısa süre içinde sonuçlandırılması hükmüne rağmen işverenin itirazları sonucu dava hala devam ediyor.

Adaletin bu kadar gecikmesi ise işçilerin haklı tepkilerine yol açmaktadır.

Mahkeme sonrası; “Geç Gelen Adalet Adalet Değildir!” sloganı ile bir kampanya başlatılacaktır.

Sinter Metal işçileri işlerine sendikalı olarak geri dönmek için; ADALET İSTİYOR!

Tüm emek dostlarını Sinter Metal işçileri ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.