Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun 23 Aralık 2009 günü yaptığı toplantıda aldığı eylem kararına destek verdiklerini açıkladı.

TÜRK-İş Başkanlar Kurulu’nun 23 Aralık 2009 günü yaptığı toplantıda “tüm emek ve meslek örgütlerine yapacağı eylemlerde destek” talep eden çağrısına TTB olarak “evet” diyor ve destekliyoruz.

Benzer biçimde belediyelerde, demiryollarında, itfaiyede, eğitimde…sendikalara, KESK’e, Nakliyat-İş’e…bütün çalışanlara, emeğe..özlüce söylersek sınıfa karşı yapılan saldırılarda işçilerin-emekçilerin, örgütlerinin yanında olduğumuzu, olacağımızı açıklıyoruz.

Hekimler olarak halkın sağlık hakkının, eczacısından sağlık memuruna, hemşiresinden diş hekimine, biyologlardan sosyal hizmet uzmanına, taşeron işçisinden fizyoterapistine, psikologlardan radyoloji ve laboratuar teknisyenine..sağlık emekçilerinin de, onların örgütlerinin de saldırı altında olduğunu biliyoruz, yaşıyoruz.

Bugün artık birbirimizi desteklemekle yetinmeyen, birlikte mücadele eden bir toparlanmaya gerek vardır. Çünkü biz, sorunlarımızın ortak olduğundan emin olduğumuz gibi yapılması gerekenin de mücadeleyi ortaklaştırmaktan geçtiğine eminiz.

TÜRK-İş Başkanlar Kurulu’nun kararını bu anlayış ve duygularla karşılıyor, TEKEL işçilerinin dün olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu bildiriyoruz!

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ