Özelleştirilen Tekel’de çalışan işçilerin 15 Aralık’ta başlattıkları eylemi 32. gününe girdi. 3 günlük oturma eylemine başlayan işçiler pazar günü Ankara’da yapılacak büyük mitinge hazırlanıyor. İşçiler, bugün de (15.01.2010) 3 günlük oturma eylemine başladılar. Eylem Samsun’dan, Tokat’tan, Manisa’dan ve İzmir’den gelen sendika üyelerinin ve ailelerin katılımıyla başladı.Tek-Gıda İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, 4-C’yi kabul etmeyeceklerini ve eylemden dönmeyeceklerini belirtti.

Türk-İş Genel Merkezi önünde toplanan işçiler ve aileleri, 3 gün sürecek eylemde işçilerin taleplerinin kabul edilmemesi halinde 19 Ocak’tan itibaren açlık grevine dönüştürecek. Türk-İş önüne gelen işçiler ve yakınları yanlarındaki taburelerle 3 gün sürecek oturma eylemine katıldı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek özlük hakları için mücadele eden Tekel işçilerinin eylemine destek verdi. Tekel işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi önünde 15 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirdikleri oturma eylemine destek vermek amacıyla binlerce kişi Mithatpaşa Caddesi’nde toplanarak Türk-İş Genel Merkezi’ne yürüdüler. Geniş katılımın olduğu eylemde kitle örgütü başkanları işçileri selamlayarak birer konuşma yaptılar.

Eyleme, ilerici-devrimci kurumlarda destek veriyor. Değişik illerde Tekel işçileri için giysi ve gıda yardımları toplanıyor.

TEKEL İşçileri oturma eylemi dayanışmayla başladı!

TEKEL İşçileri oturma eylemi dayanışmayla başladı!

TEKEL İşçileri oturma eylemi dayanışmayla başladı!