Saat:18.00

Referandumun ilk sonuçlarına göre 8 bin 180 oyun 8 bin 150’sinde ‘eyleme devam’ kararı çıktı. Eylemin merkezi Türk-İş Genel Merkezi’ndeki sandıklarda kullanılan bin 282 işçinin tamamı ‘eyleme devam’ dedi.

İlk sonuçların Türk-İş genel merkezi önünde işçilere açıklanmasının ardından işçiler, sevinç gösterisinde bulunarak, hep bir ağızdan “Kavga bitmedi, yeni başlıyor” sloganları attılar.

Türkiye genelinde kırkı aşkın işletme ve 27 merkezde gerçekleştirilen referandumun sonuçları TÜRK-İŞ genel merkezi önünde, saat 11.00’da yapılacak basın toplantısıyla açıklanacak. Basın açıklamasında, bundan sonra ne tür eylemler tasarlandığı da kamuoyu ile paylaşılacak.

Saat: 15.00

TEKEL işçilerinin 23 gündür devam eden eyleminin devamına ilişkin “referandum”un ilk sonuçlarına göre işçilerin 2 bin 806’sından 2 bin 805’i “eylemin devamı” yönünde oy kullandı.
“Referandum” kapsamında İzmir, Bursa, Bitlis Hatay, Manisa, Muş, Amasya, Trabzon, Batman ve Diyarbakır’daki bazı iş yerlerinden gelen sonuçlara göre, işçilerden 2 bin 806’sının 2 bin 805’i eylemin devam etmesini istedi ve “beyaz” renkli oy pusulalarını kullandı. Türk-İş Genel Merkezindeki oy verme işlemi ise devam ediyor. Oy kullanmak için bekleyen işçiler, ellerinde salladıkları beyaz mendillerle tercihlerini koydu.