DİSK Örgütlenme Dairesi Başkanı ve Nakliyat-İş Sendikası Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ile Nakliyat-İş Yöneticileri serbest bırakıldı.

Patronların eski ihbarı üzerine, “Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ve iş hürriyetini engelledikleri” gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi tarafından tutuklanmalarına karar verilen, DİSK Örgütlenme Dairesi Başkanı ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Genel Merkez Sekreteri Aziz Cengiz, Örgütlenme Daire Başkanı Abuzer Aslan, Eğitim Daire Başkanı Abdullah Menek, İstanbul Şube Başkanı Nurettin Gümüş, Şube Sekreteri Hacı Altaş, Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal ve sendika üyelerinden Erkan Erçel, Cihangir Ceylan, Doğan Ulutaş hakkındaki dosyanın görevsizlik kararı ile Bakırköy Adliyesine gönderilmesi üzerine, Avukatlarca yapılan tahliye talebi başvurusunu değerlendiren Bakırköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi, DİSK Örgütlenme Dairesi Başkanı ve Nakliyat İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu ve 13 Nakliyat-İş Yöneticisinin serbest bırakılmasına karar verdi..

Bu şekilde,  keyfi olarak tutuklanan DİSK ve Nakliyat-İş Sendikası yöneticileri üzerinde 1 aydır süren büyük hukuksuzluk ortadan kaldırıldı.