Çankaya Belediyesi iştirakleri olan Çankaya Belde AŞ ve Çankaya İmar AŞ çalışanları, 11.05.2010 Salı günü saat 13.00’da sendikasızlaştırmaya, hak gasplarına, alacakların ödenmemesine, işyerinde psikolojik tacize ve baskılara karşı Çankaya Belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendikanın örgütlü olduğu diğer işyerlerinden işçiler, Emekli-Sen, Genel-İş ve Çankaya Belediyesi’nin kamu çalışanları arasında örgütlü olan Tüm Bel-Sen basın açıklamasına katılarak Çankaya Belde AŞ ve Çankaya İmar AŞ çalışanlarını yalnız bırakmadılar.

Mithat Paşa Caddesi’nde bulunan Sosyal-İş Ankara Şube önünde saat 12.30’dan itibaren toplanmaya başlayan yaklaşık 100 Sosyal-İş üyesi işçi, Kolej’e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık “İşçiler burada Tanık göreve”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşte sendika işte DİSK” sloganlarını coşkuyla attı.

Çankaya Belediyesi önüne gelindiğinde Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ı göreve çağıran sloganlar daha da arttı. Sosyal-İş Ankara Şube’si adına okuna basın açıklamsında; Çankaya Belde AŞ ve Çankaya İmar AŞ’de uygulanan baskılara, alacakların düzenli ödenmemesine, bağıtlı bulunan toplu sözleşmenin ihlal edilmesine ve sendikasızlaştırma uygulamalarına değinildi. Çankaya Belde AŞ’nin, Çankaya İmar AŞ’nin ve Çankaya Belediyesi yönetiminin birçok kez bu haksız uygulamalara karşı uyarıldığının vurgulandığı açıklamada tüm bu uyarılara olumlu yanıt alınmadığının ve artık sözün bitip eylemin başladığı belirtildi. Sosyal-İş Sendikası ve üyeleri üzerindeki baskıların son bulması, Çankaya Belde AŞ’deki keyfi uygulamalara son verilmesi ve toplu iş sözleşmesi sürecinin önünün açılması; ayrıca Çankaya İmar AŞ ile bağıntılı bulunan toplu sözleşmenin ihlal edilmeden doğru uygulanmasının, üyelerinin alacaklarının ödenmesini çağrısıyla eylem sona erdi.