TÜBİTAK işçisi Aynur Çamalan’ın işe iade duruşmasının ikincisi 09.07.2010 Cuma günü saat 11.45’te görüldü. Tekel işçisinin tanık olarak dinlendiği duruşmada, duruşmaya girmeye çalışan sivil polisler avukatların itirazıyla giremediler. Duruşma öncesinde de sivil polislerin, Aynur Çamalan’ın sendika tarafından görevlendirilen avukatından, davanın dosya numarasını öğrenmeye çalıştıkları öğrenildi. Duruşma tanıkların dinlenmesinin ardından 20 Ekim 2010 tarihine ertelendi.

Aynur Çamalan’ın işten atıldığı günden itibaren çeşitli destek eylemlilikleri gerçekleştiren İşten Atmak Yasaklansın Platformu Ankara Bileşenleri, duruşma günü de saat 11.45’ten itibaren adliye önünde yer aldılar. Duruşma bitimine kadar süren bekleyişin ardından Çamalan ve avukatlarının da katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Aynur Çamalan yaptığı açıklamada; sendikalı bir işçi olarak iş bırakma kararına uyduğu için atıldığını, TÜBİTAK yönetiminin AKP hükümet ile emek düşmanı tavrını en üst noktaya ulaştırdığını, bir bilim kurumu olmaktan çıkıp AKP ve uluslararası sermayenin taşeronu durumuna geçtiğini belirtti.

Kızının sağlık durumundan dolayı direnişinin oturma eylemi şekline kısa bir ara vermek zorunda olduğu söyleyen Çamalan, mücadelesi sonuna kadar sürdüreceğini vurguladı.

Açıklama; işten çıkarılanların geri alınması, güvencesiz, sigortasız, sendikasız çalıştırılmanın sonlandırılması, insanca yaşanabilir ücret ve koşulların oluşturulması talepleriyle sona erdi.