DİSK/Sosyal-İş Sendikası’nın örgütlendiği İzmir Belediyesi’ne bağlı ÜNİBEL Özel Eğitim ve Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. AŞ arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Sosyal-İş tarafından 9 Temmuz’da başlatılan grev 7. gününde, uyuşmazlık maddeleri olan ücretlerde iyileştirme yapılarak son buldu.

15 Temmuz 2010’da varılan anlaşma ile bağıtlanan toplu iş sözleşmesine göre, anlaşmazlık maddeleri olan ücretlerdeki kazanımlar şöyle: 1 Grup işçi ücretlerine 139 TL/Net, 2. Grup işçi ücretlerine 144 TL/Net, 3. Grup işçi ücretlerine ise 150 TL/NET seyyanen ücret zammı uygulanacak ve ikinci yıl birinci ve ikinci 6 aylarda da ayrı ayrı enflasyon oranında zam yapılacak.

Grevden önce üzerinde anlaşma sağlanarak kazanılan hakların bazıları ise şöyle:
Kıdem tazminatlarının 60 günlük yevmiye üzerinden hesaplanmasına karar verildi ve kıdem zamları her hizmet yılı için 6,60 TL olarak belirlendi.

Sosyal Yardım ve ödeneklerde;
Çocuk yardımı 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında devlet memurlarına ödenen miktarlar esas alınarak, yıl içerisinde yapılan artışların da aynen yansıtılması sağlandı.
Evlenme Yardımı net 300 TL
Doğum Yardımı net 200 TL olarak belirlendi.
Ölüm Yardımı: Sendika üyesi işçinin iş kazası sonucu ölümü halinde 2.000, normal ölüm halinde ise net 500 TL olarak belirlendi.
Yemek Yardımı: Her gün için net 11 TL yemek yardımı, nakden veya yemek çeki olarak ödenmesi sağlandı.
Yakacak yardımı: Her ay 115 TL/net
Öğrenim yardımı ise her Eylül ayının başında ilköğretimdeki çocuk için net 300 TL, lise ve dengi okullardaki çocuk için net 450 TL, yükseköğrenimdeki çocuk için ise net 650 TL olarak belirlendi.
Bayram yardımı: Ramazan ve Kurban Bayramlarına bir hafta kala 80 TL net bayram yardımı ödenmesine karar verildi.
İzin yardımı: Üyelerin yıllık izne çıkması halinde 200 TL izin yardımı ödenmesine karar verildi.