Dev Sağlık-İş Sendikası’na bağlı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) emekçileri tarafından, taşeron firmalar aracılığıyla ve güvencesiz biçimde çalıştırılmayı protesto etmek amacıyla, 28 Ocak 2011 tarihinde Taksim Gezi Parkı’nda BDH’ın da katıldığı bir basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirildi. Basın açıklaması ve oturma eylemi sırasında sık sık “güvenceli iş, güvenceli gelecek istiyoruz”, “taşeron gidecek kadro gelecek” ve “işten atılanlar geri alınsın” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamasında, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda taşeron firmalar aracılığıyla çalıştırılarak iş güvencesinden yoksun bırakılan emekçilerin çalıştırılma biçimlerinin meşru olmadığı ve ayrıca sosyal hizmetler müdürlüğünün çalışanlarına yönelik uygulamaların da “muvaza” olduğuna ilişkin mahkeme tarafından verilmiş olan kararın uygulanması gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, sosyal hizmetlerin taşeron firmalara bırakılması sonucu sosyal hizmet emekçilerinin iş güvencesinden yoksun hale getirilmesine karşı çıkılarak, diğer tüm iş kollarında olduğu gibi sosyal hizmet iş kolunda da emekçilerin her geçen gün yeni bir hak kaybına uğradığı ve insanların ihale ile alınıp çalıştırılamayacağı vurgulandı.

Açıklamada, çocukları korumak amacıyla kurulmuş olan SHÇEK’in, taşeron şirkete bağlı olarak çalıştırılan ve hamileliği döneminde iş performansının düştüğü iddiasıyla doğumuna kısa bir süre kala işten çıkarılan ve ayrıca sosyolog olarak istihdam edilen ve uzmanlık alanı olmadığı halde başka bir işi yapmaya zorlanan çalışanlarının işe geri alınması da talep edildi.

Basın açıklamasının ardından yapılan oturma eyleminin sonunda her cumartesi saat 12.00’da İstanbul SHÇEK emekçileri olarak mevcut durumu protesto için Taksim Gezi Parkı önünde toplanılacağı belirtilerek, ilgili eylemler için emekçi halktan destek istendi.