Daha önce biz Birlik Dayanışma Hareketi muhabirlerinin yaptığı röportajda direnişin devam edeceğini söyleyen taşeron belediye işçileri direnişlerini büyütmüş durumda. Direnişe katılan işçi sayısı artmış ve neredeyse bütün taşeron işçileri direnişe destek oluyor.

Uygunsuz çalışma koşulları, hafta sonu izinlerinin kullandırılmaması, ücretlerde gereken artışın yapılmaması, iş yerinde onursuzlaştırma gibi haklı nedenlerle CHP’li belediyeye karşı direnişe geçen işçiler en çok onursuzlaştırmanın kendilerinin rahatsız ettiğini belirttiler.

Bugün (09.01.12) ikinci kez destek ziyaretine gittiğimiz işçiler direnişe geçmeden önceki çabalarından da söz ettiler. Süreç 600 taşeron işçisinin 20 kişilik komite seçmesiyle başlamış ve sendikalarla görüşülmüş. 400’ü aşkın imza topladıkları talep listesinde, insanca çalışma koşulları talep edilmiş. Talepler belediyeye verilmesine rağmen belediye yönetimi herhangi
bir geri dönüşte bulunmamış ve bunun üzerine belediyenin önünde basın açıklaması yapılmış.

Belediye yönetimi işçilerin bütün uyarılarına rağmen, basın açıklamasını okuyan Alper Ekici’yi işten atmış ve bunun üzerine direniş 21 Aralık 2011 tarihinde Maltepe Belediyesi önünde başlamıştı.

İşçiler, bu Cuma da CHP’li belediye yönetimine yönelik yapılan basın açıklamasına katılan diğer işçilerin de işten çıkarıldığını belirttiler.

Maltepe’nin her yerini eylem alanına çeviren belediye taşeron işçileri 4 Şubat’ta bir dayanışma etkinliği yapmayı planlıyorlar. Ancak nerede yapılacağı tam kesinleşmiş değil.
Gelişmeler hakkında bilgilendirmelerimiz devam edecek…

YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI!

 YILGINLIK YOK, DİRENİŞ VAR!

 ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK!

Maltepe Belediyesi’nde Taşeron İşçiler Direnişi Büyütüyor

Maltepe Belediyesi’nde Taşeron İşçiler Direnişi Büyütüyor