Bugün (14.04.2009) Büro Emekçileri Sendikası (BES)  örgütlü olduğu tüm işyerlerinde  “Eşit İşe, Eşit Ücret” talebiyle yarım gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Ankara’da saat 11.30’da SSK İş Hanı önünde toplanan Büro Emekçileri Adalet Sarayı’na dogru yürümeye başladı. Yürüyüşte sık sık “Eşit işe, eşit ücret!”, “ Hak gasplarına hayır, insanca yaşamak istiyoruz!” sloganları atan emekçiler, Adalet sarayı önünde bekleyen Ankara BES 2 nolu şube üyeleriyle buluşarak, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında söz alan 2 nolu şube başkanı Duran Ünal, kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına, ücret adaletsizliğine, hak ihlallerine ve sürgünlere karşı yarım gün süreyle iş bıraktıklarını açıkladı.

Açıklama, “Şimdi sıra tüm kamu emekçilerinindir. 2001 yılından bu yana toplu görüşme masalarında kazanım elde edilmediğini gören, bilen ve yaşayanlar olarak, toplu görüşme masasına oturmak için kamu emekçilerinden yetki isteyenlere inat; bizler toplu sözleşme hakkımızı elde edene kadar iş bırakma eylemlerini gerçekleştirmek üzere son hazırlıklarımızı yapalım ve hükümet toplu sözleşme masasına oturana kadar g(ö)revde olmayı başaralım.

Bu hedef tüm kamu emekçilerinin hedefidir. Gerçekçi olup imkânsızı isteyenler, mücadele edenlerin her zaman kazanamadığını ama kazananların hep mücadele edenler olduğunu bilenler olarak, kamu emekçileri mücadelesinin artık toplu sözleşme yapmak üzere harekete geçeceğinin ve bunu başaracağının bilinmesini istiyoruz.” sözleriyle sona erdi.