1967’de Türkiye işçi sınıfı hareketi açısından önemli bir yere sahip olan DİSK’in, kurucu üyeliğini yapmış ve 1980’e kadar konfederasyonda çeşitli görevler yürütmüştü. Ayrıca 1975 yılında kurulan Mehmet Ali Aybar’ın Sosyalist Devrim Partisi’nin İstanbul İl Başkanlığı görevini de yapmıştı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun 5 kurucu üyesinden biri olan Kemal Nebioğlu yakalandığı kanser hastalığına yenilerek dün sabah (10.08.2006) son nefesini verdi.

kemal_nebioglu1926 yılında doğan Kemal Nebioğlu sendikal yaşamına OLEYİS sendikasında başlamış ardından sırasıyla Petrol-İş ve Gıda İş sendikalarında sendikacılık yapmıştı. Nebioğlu 1961’de Türkiye İşçi Partisinin kurucuları arasında yer almış ve 1965 yılında Tekirdağ milletvekili olarak meclise girmişti.

1980 askeri darbesinin ardından tutuklanan Nebioğlu yaklaşık 4 yıl tutuklu kalmış ve  idamla yargılanmıştı. Nebioğlu, DİSK’in 1992’de tekrar kurulmasıyla 8. genel kurulda genel başkanlığa seçildi.

Yıllar boyunca bir sosyalist olarak mücadele yürüten Nebioğlu 2000 yılında CHP’ye üye olmuştu. Aynı bağlamda, 1980 öncesi Türkiye Maden İş Sendikasının yılmaz bir mücadele yürüttüğü MESS’e karşı tutumunu da yumuşatmış ve patronlara karşı “daha anlayışlı” bir tavır sergilemeye başlamıştı.

DİSK tarafından yapılan açıklamaya göre; Kemal Nebioğlu için 14 Ağustos  Pazartesi günü, saat 15:30’da DİSK genel merkezi önünde uğurlama töreni yapılacak.
Nebioğlu’nun cenazesi ikindi namazının ardından Şişli Camii’ndeki törenden sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.