LC Waikiki’ye fason üretim yapan ve kısa bir süre önce 450 işçinin kriz bahanesiyle işten atıldığı MEHA Giyimde işçiler üst işveren konumunda olan LC Waikiki’den haklarını almakta kararlı.
5 Mart’tan bu yana hakları için direnişte olan işçiler, sendikanın da desteğiyle eylemlerini günden güne arttırıyorlar. Bu amaçla bugün (10 Nisan 2009) saat: 12.00’de LC Waikiki’nin Mecdiyeköy mağazasının önünde buluşan çok sayıda emekçi patronlara bir kez daha taleplerini iletti. Kadın işçilerin ağırlığının dikkat çektiği eylemde kararlılık ön plandaydı.

Başkan Çelebi: “Emekçiler mücadele ettikçe kazanır. 1 Mayıs bunun göstergesi olmuştur!”
Eyleme gelerek bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi burada yaptığı açıklamalarda: Ulusal ve uluslararası emek güçleriyle dayanışma içinde hak arama mücadelesine devam edeceklerini bu bağlamda emekçilerin mücadele ettikçe haklarını geliştirdiğini ve nihayetinde 1 Mayıs’ın resmi tatil olmak üzere oluşunun da bunun bir göstergesi olduğunu vurguladı. Ayrıca Çelebi, LC Waikiki patronunun işçileri yok saymaya devam etmesi durumunda Türkiye genelinde şirkete ait tüm mağazalar önünde eylemler düzenleneceğini de söyledi. Grevdeki ATV-Sabah çalışanı işçilerin de destek verdiği açıklama sloganlar eşliğinde devam eden bir oturma eylemiyle son buldu.