kumlu_turkis

Türk-İş’e üye işçiler, hükümeti ve Türk-İş’i uyardı. Kamu Toplu İş Görüşmeleri’nde Türk-İş’in patronlarla birlikte hareket etmesini protesto eden işçiler, yönetimi istifaya çağırdı. İşçiler, Türk-İş Bölge Binası’na domates ve yumurta yağdırdı.

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu 12 Haziran günü saat 18.30’da Taksim Atatürk Kültür Merkezi önünde buluştu. TİS kapsamında bulunan ve kamuda çalışan 315 bin işçi adına yürütülen görüşmelerde hükümetin yüzde 3’lük zam teklifine ve esnek çalışma dayatmalarına karşı çıkan Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu üyesi iki bin işçi Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği’ne kadar Taksim’i Dolmabahçe’ye bağlayan yolu araç trafiğine kapattı.

Grevde olan TGS üyesi ATV-Sabah’ basın emekçileri ve Basın-İş Sendikası üyesi E-Kart grevcileri en önde yer aldı. Eyleme Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu (HSGGP) bileşenleri, siyasi partiler ve ilerici, devrimci kurumlar da destek verdi.

Eylem boyunca, “Türk-İş uyuma sabrımızı taşırma”, “Genel grev genel direniş”, “Söz bitti sıra eylemde”, “Şalter inecek bu iş bitecek”, “Satılmış Türk-İş, satılmış Kumlu”, “Kumlu istifa” sloganları atıldı.

Türk-İş 1. Bölge Temsilciliği’ne öfkeli ve kararlı işçiler tarafından yumurta ve domates yağdırıldı.

Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu adına Harb-İş Sendikası Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över’in yaptığı açıklama da, hükümetin Kamu TİS sürecinde önerdiği %3’lük ücret zammının işçileri hafife almak olduğu, Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun toplanıp mücadele kararı alması gerektiği söylendi.

Açıklamanın sonunda direnişteki E-Kart, ATV-Sabah, DESA ve Sinter işçileriyle dayanışma çağrısı yapıldı.