Hatırlanacağı üzere; Çankaya Belde A.Ş.’de işverenin açtığı dava nedeniyle, yeni toplu iş sözleşmesi imzalanamamış, önceki toplu iş sözleşmesinden doğan haklar ise ödenmemişti. Sosyal-İş Sendikası ve Belde A.Ş. işçilerinin 2010 ve 2011 yıllarında yürüttüğü mücadele neticesinde, yeni toplu iş sözleşmesi imzalanmış, işçilerin alacaklarının ödenmesi ise protokole bağlanmıştı. Ancak; toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının ödenmemesi üzerine Çankaya Belediyesi’ne bağlı Çankaya Belde A.Ş.’de çalışan Sosyal-İş Sendikası üyesi işçiler, yeniden mücadele başlattı.
25 Ocak Çarşamba saat 11.30’da Sosyal-İş Sendikası Ankara Şubesi önünde toplanan 100 işçi Çankaya Belediyesi’nin Hizmet Binası’na doğru yürüyüşe geçti. Sloganların hiç durmadığı yürüyüşte “Borçlarıma Tanık ol”, “8 Şubat’ta çalışmıyorum”, “Hak gasplarına son ver”, “İnsanca yaşam istiyoruz” dövizleri taşındı. Ardından; Belediye binasının içerisine girilerek burada basın açıklaması gerçekleştirildi.
Okunan basın metninde; yürütülen mücadele neticesinde toplu iş sözleşmesinin imzalandığı, Belde A.Ş. işçilerinin “birikmiş sorunların çözüleceği” beklentisi içine girdiği kaydedildi. Ancak beklenti ve umutların kısa zamanda boşa çıktığı, birikmiş sıkıntı ve sorunların çözülmesi bir yana, yaşanan sıkıntılara yenilerinin eklendiği belirtildi. İşveren konumundaki Çankaya Belediyesi ve bağlı Belde AŞ yetkililerinnin Toplu-İş Sözleşmesi hükümlerine uymadığı, geriye dönük yasal fark ve alacakların, karşılıklı olarak imzalanan protokollerin hiçe sayıldığı ifade edildi
Açıklama; maaşlar zamanında ve tam yatırılmaz, geriye dönük alacaklar ivedi olarak ödenmez, mevcut politika, anlayış ve işleyiş devam ederse Belde A.Ş.’de işçilerin yaşamı tümüyle durduracakları vurgusuyla sona erdi.
Birlik Dayanışma Hareketi olarak Çankaya Belediyesi işçilerinin mücadelesinin takipçisi ve destekçisi olacağız.

Sosyal-İş üyesi Çankaya Belediyesi işçileri 8 Şubat'ta çalışmıyor

Sosyal-İş üyesi Çankaya Belediyesi işçileri 8 Şubat'ta çalışmıyor